Vernicolor îşi retehnologizează liniile de producţie. Compania franceză care deţine trei spaţii de producţie în Palota şi o secţie de cromat în Oradea investeşte, dintr-un credit Eximbank, peste trei milioane euro într-un utilaj de cromat şi o secţie nouă de galvanizare.

Conform unui comunicat al Eximbank, investiţia Vernicolor presupune introducerea unei noi tehnologii de cromare decorativă, un procedeu de cromare prin depunere prin depunere electrolitică de ultimă generaţie, ce protejează împotriva coroziunii şi dă un aspect lucios pieselor tratate. Procedeul este utilizat atât în industria auto, cât şi în industria componetelor electronice.

"Această investiţie ne va permite să consolidăm leadership-ul pe care îl avem în tehnologia de decorare a pieselor de plastic şi să ne dezviltăm pe piaţa constructorilor auto germani, precum BMW şi Mercedes, o piaţă strategică pentru Vernicolor", a declarat administratorul Vernicolor România, Francois Tailbot.

Vernicolor este o afacere de familie fondată în Franţa, în 1951, de Victor Champier, şi continuată în prezent, ca preşedinte al grupului, de nepotul acestuia Francois Champier. Compania, cu o cifră de afaceri de 30 milioane euro în 2012, s-a extins în 2006 în România datorită datorită prezenţei grupului Renault şi a costurilor de producţie competitive. Doi ani mai târziu grupul Vernicolor a mai deschis o o firmă în Tunisia, urmând şi aici producătorul de automobile francez.