Evoluţie cu bune şi cu rele a pandemiei în Bihor în ultimele 24 de ore. Potrivit surselor BIHOREANULUI, numărul deceselor consemnate în judeţ a crescut de vineri până sâmbătă cu cel al unui bărbat de 88 de ani, fapt care ridică bilanţul total al deceselor de la 18 la 19 persoane (cu menţiunea că un caz a fost raportat eronat în Bihor).

„Pacientul decedat a fost confirmat Covid pozitiv vineri, când a şi fost internat în Spitalul Municipal din Oradea, dar starea sa de sănătate era gravă şi nu a putut fi salvat”, au explicat sursele.

În urma testelor efectuate în ziua precedentă în laboratoarele din Oradea au fost depistaţi cu coronavirus încă trei bihoreni, numărul total al cazurilor descoperite de la începutul crizei şi până în prezent urcând astfel de la 498, câte erau vineri, la 501.

Pe de altă parte, în Spitalul Municipal au fost declaraţi vindecaţi în ultimele 24 de ore 36 de pacienţi, astfel că totalul vindecărilor a ajuns de la 373 la 409.

Un comunicat dat publicităţii sâmbătă dimineaţă de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor a confirmat datele obţinute de BIHOREANUL de la sursele medico-sanitare şi precizează că în plan local au fost vindecate până acum 83,13% din persoanele diagnosticate cu coronavirus în judeţ.

Numărul mare al vindecărilor din ultima zi a permis, de altfel, golirea secţiei exterioare a Spitalului Municipal amenajată în hotelul Ceres din Băile 1 Mai, unde vineri încă mai erau 32 de pacienţi. În prezent, numărul persoanelor internate, exclusiv în spitalul din Oradea, este de 113 pacienţi.

„Hotelul Ceres urmează să fie igienizat şi dezinfectat, dar rămâne în rezervă ca secţie exterioară a Spitalului Municipal, pentru a prelua pacienţi asimptomatici sau cu semne uşoare de boală”, explică sursele BIHOREANULUI.

În cele două centre de carantină rămase funcţionale în apropierea Oradiei şi după încetarea stării de urgenţă numărul locatarilor a scăzut cu 24 de persoane, de la un total de 337, câte erau vineri, la 313.

UPDATE:

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat, sâmbătă la prânz, decesul bărbatului din Bihor. Potrivit informaţiilor oficiale, acesta suferea de cardiopatie ischemică cronică:

Deces 1079

Bărbat, 87 ani, județ Bihor. 

Dată confirmare: 15.05.2020. 
Dată deces: 16.05.2020. 
Comorbidități: cardiopatie ischiemica cronică.