Starea de sănătate a celor patru victime rănite grav în urma exploziei din Ştei şi internate la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea evoluează favorabil.

"Trei dintre cei patru pacienţi aflaţi la secţia de Terapie Intensivă au fost extubaţi în cursul dimineţii de joi. Unul dintre aceştia a şi fost transferat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului, iar vineri urmează să fie transferate şi celelalte două persoane. În prezent, un singur pacient este intubat, care a fost cel mai grav rănit în urma exploziei şi care a suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii inferioare. Starea pacientului respectiv este stabilă, fiind monitorizat şi evaluat permanent", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, directorul medical al Spitalului, dr. Lucia Daina.

Tot joi, cele două persoane care se aflau internate la Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului cu arsuri de gradul l şi ll la nivelul feţei şi mâinilor au fost lăsate acasă.

După cum se ştie, 7 muncitori cu vârste între 22 şi 53 ani au fost răniţi luni seară, în timpul unor manevre la staţia de îmbuteliere a gazului Corsar Gas din Ştei, toţi fiind transportaţi la spital în noaptea de luni spre marţi. Dintre aceștia, unul a refuzat internarea, patru au fost duși la Terapie Intensivă, iar doi la secția de Chirurgie plastică a Spitalului Județean.

Cazul a fost înregistrat ca accident colectiv de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au demarat ancheta penală în caz, pentru vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Deocamdată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana nu a precizat cauza probabilă a exploziei.