Pe străzile orădene au apărut, începând de luni, primele tarabe cu mărţişoare.

Mărţişoare începând de la câţiva lei...

Comercianţii îşi scot zilnic în stradă, încă de la primele orele ale dimineţii, tarabele cu podoabele cu şnur alb-roșu, profitând de vremea surprinzător de caldă pentru luna februarie.

La fel ca şi în anii anteriori, preţul unui mărţişor începe de la 2-3 lei şi poate urca, în funcţie de complexitate şi materialele folosite, la 25 de lei.

Ca de obicei, cele mai căutate se dovedesc mărţişoarele mai ieftine, care costă câţiva lei, cu mici podoabe aducătoare de noroc, în formă de hornari, trifoi cu patru foi, ghiocei sau altele.

Primii clienți au fost copii sau adolescenţi, care cumpărau probabil mici atenţii pentru dăscăliţe sau prietene, şi vârstnici, mult mai familiarizaţi cu obiceiul de a oferi mărţişoare.

... şi chirii care au ajuns la sute de lei

Municipalitatea orădeană a atribuit prin licitaţie 74 de locuri pentru vânzarea de produse de sezon, de la mărţişoare şi felicitări, la flori şi aranjamente florale.

După cum BIHOREANUL a mai scris, locurile de vânzare pentru mărţişoare şi flori, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 Martie, au fost atribuite prin licitaţie.

În urma procedurii de selecţie a comercianţilor, au fost cazuri în care prețurile de închiriere a spațiilor de vânzare au crescut foarte mult. De pildă, în cazul unei tarabe cu mărțișoare, tariful a crescut de 110 ori, de la 5 lei/mp la 551 lei/mp, iar în cazul unui stand cu flori pentru 8 Martie, tariful a crescut de 150 ori, de la 5 lei/mp la 753 lei / mp. 

În ambele cazuri a fost vizat un amplasament situat în Calea Aradului, lângă Grădiniţa 44, între staţia de tramvai către Ioşia veche şi intrarea la benzinăria Rompetrol.

Printre cele mai disputate amplasamente s-au numărat cele situate în intersecţiile unor străzi intens circulate, cum ar fi Nufărului cu Ciheiului sau Transilvaniei cu Moldovei, respectiv cele de pe partea pietonală a străzii Republicii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!