Vine, vine, primăvara! Circa 15 vânzători de mărţişoare şi-a întins tarabele pe Corso încă de la începutul săptămânii în pregătirea zilei de 1 martie. Dacă luni comercianţii nu au vândut mai nimic din cauză că a plouat iar trecătorii nici nu s-au oprit la tarabe, marţi, pe o zi caldă de primăvară, vânzările au început să se "dezgheţe", dar erau încă mult sub aşteptări.

"Luni n-am făcut nici un leu, iar astăzi, până la ora asta am vândut de 40 de lei", a declarat un comerciant. Vânzătorii speră că vânzările vor creşte odată cu apropierea zilei de 1 martie. "Vânzările merg prost. Oamenii sunt încă înainte de salariu şi, oricum, sunt obişnuiţi să se lase pe ultima zi. Problema este că anul ăsta 1 martie cade în weekend, iar orădeanul nu prea iese duminica din casă. Sper o să vindem ceva mai bine măcar luni, chiar dacă e 2 martie", s-a plâns o vânzătoare.

Anul acesta preţul unui mărţişor variază între un 1 şi 35 lei, în funcţie de lucrătură, material şi ambalaj. Copiii preferă piesele excentrice cu pisicuţa "Hello Kitty", tinerii aleg mămăruţele sau brăţările cu roşu cu alb care nu trebuie prinse în piep spre deosebire de mărţişoarele tradiţionale, iar adulţii vor să meargă la sigur şi aleg simbolurile aducătoare de noroc de genul potcoavă, coşar sau trifoi cu patru foi.

Anul acesta municipalitatea a scos la licitaţie 170 de amplasamente pentru vânzarea de mărţişoare. Cele mai căutate, pentru care preţul unei tarabe a ajuns la 300 lei, sunt amplasate pe strada Republicii, dar Primăria a mai pus la dispoziţia comercianţilor locuri de desfacere la intersecţia străzilor Primăriei cu Decebal, Transilvaniei cu Moldovei sau în Nufărul la statuie şi bisericuţă.