Centrul istoric al oraşului începe să prindă culoare. Constructorul a început, marţi, demontarea schelelor de pe faţada Palatului Stern din strada Republicii nr. 10 A.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, printre lucrările executate până în prezent se numără: înlocuirea învelitorii cu ţiglă profilată, refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea grinzilor şi a şarpantei deteriorate, refacerea tencuielilor şi a ornamentelor, cu respectarea texturii originale.

După demontarea schelelor, muncitorii vor trece la reabilitarea porţilor şi soclului imobilului, respectiv a tâmplăriei şi a ornamentelor încă nefinisate.

"Anul acesta finalizăm lucrările la Palatul Stern şi la Palatul Moskovits Miksa de pe pietonală, urmând ca anul viitor să finalizăm lucrările la Palatul Apollo, Republicii 31, Iosif Vulcan 4-6 şi cele la faţadele de pe strada Vasile Alecsandri", a promis Adriana Lipoveanu, şeful comisiei de aplicare a Programului multianual de reabilitare a clădirilor din centrul istoric.

Lucrările de reabilitare a Palatului Stern, în valoare de 1 milion de lei, sunt realizate de firma Contructorul Sălard şi vor trebui finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie.