Peste 200 de credincioşi, în special greco-catolici, mai puţini decât în alţi ani, în ciuda vremii primăvăratice, au rememorat miercuri seară patimile Mântuitorului în Parcul Liniştii din cartierul Rogerius.

Tradiţie catolică, Via Crucis s-a ţinut, pentru al doilea an consecutiv, în parcul de lângă Mănăstirea Franciscană "Maica Domnului" pentru că Dealul Ciuperca, unde se organiza în mod obişnuit, se află şi acum în lucrări de reamenajare în urma unor alunecări de teren.

Drumul reprezintă suferinţele îndurate de Isus pe drumul Golgotei şi cuprinde 14 staţiuni, începând de la condamnarea la moarte, purtarea crucii, biciuirea sau căderile şi terminând cu răstingnirea şi coborârea Lui în mormânt.

Personajele biblice, cum ar fi Isus, Maica Sfântă sau soldaţii romani, precum şi opririle de pe Calea Crucii au fost interpretate, la fel ca în anii anteriori, de tinerii grupului "Allegria" al Mănăstirii Franciscane.

"Încercările sunt o constantă a vieţii noastre"

Procesiunea formată din persoane de toate vârstele, de la bătrâni ieşiţi de la slujba de seară, până la părinţi tineri veniţi să îşi scoată micuţii la soare în parc, sau copii cu trotinete şi skateboard-uri atraşi de spectacolul religios, a fost deschisă de episcopul greco-catolic Virgil Bercea şi de cel romano-catolic Laszlo Bocskei, înconjuraţi de preoţi, călugări şi seminarişti.

"Ceea ce s-a întâmplat acum 2.000 de ani se întâmplă în viaţa fiecăruia dintre noi. Păcatul, suferinţa, încercările sunt o constantă a vieţii noastre", a spus Prea Sfinţitul Bercea la încheierea procesiunii.

Episcopul greco-catolic le-a urat credincioşilor romano-catolici care sărbătoresc Învierea Domnului duminică să întâmpine Sfintele Paşti cu inima luminată, urare pe care a adresat-o şi greco-catolicilor, care, alături de ortodocşi, vor sărbători Paştile pe 8 aprilie.

Episcopul Bercea a încheiat evenimentul cu cuvintele: "Vă doresc să ajungeţi la Învierea Domnului cu sufletele luminate şi împăcate, ca împreună să putem spune: Hristos a înviat!".