Aflat la Oradea de joi seară, pentru ca vineri să participe la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale l-a informat că în curând vor începe lucrările la DN 76 Oradea-Deva pe tronsonul Oradea-Beiuş.

"M-a informat domnul prefect despre acest drum (n.r. - Dragnea a venit dinspre Baia Mare) şi am vorbit azi-dimineaţă cu directorul general al CNADNR, care mi-a spus că sunt aproape finalizate discuţiile cu constructorul (CCCF Timişoara - n.r.), care să lucreze pe resurse proprii şi (banii - n.r.) vor fi plătiţi fie spre sfârşitul acestui an, fie la începutul anului viitor. Ca orizont, urmează ca lucrările să înceapă undeva în două săptămâni", a spus Dragnea.

Vicepremierul a afirmat că, de asemenea, a discutat cu prefectul şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi despre centura ocolitoare a Beiuşului, pentru care există proiect încă din 2008, spunând că pentru aceasta "cam tot aşa, undeva într-o săptămână, zece zile, urmează să fie pus anunţul (n.r. - pentru licitaţie) pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice".

În fine, Dragnea s-a referit şi la proiectul centurii ocolitoare din Aleşd, afirmând că "acolo, deocamdată, se aşteaptă o evaluare a Comisiei Europene (n.r. - pentru ca el să fie realizat pe fonduri europene) şi sper că lucrurile vor fi în regulă şi lucrările să înceapă şi aici".

Întrebat de jurnalişti despre situaţia Autostrăzii Transilvania, în legătură cu care există discuţii pentru rezilierea contractului cu firma americană Bechtel, vicepremierul a arătat că Guvernul încă nu ştie ce urmează să se întâmple. "Autostrada Transilvania este o prioritate importantă pentru Guvern. Dacă se va merge în continuare cu Bechtel este în regulă, dacă nu se va merge în continuare cu Bechtel există discuţii avansate cu alţi posibili constructori, pentru a se lucra eventual în concesiune".