Călin Gal, unul dintre cei doi secunzi ai lui Ilie Bolojan la conducerea administrației județene, va candida pe 9 iunie la Primăria comunei Sânmartin, afirmând că vrea să ducă dezvoltarea acesteia la un nivel mai ridicat în parteneriat cu CJ Bihor și cu Primăria Oradea.

„Comuna Sânmartin are nevoie de proiecte de anvergură atât pentru infrastructură, cât și pentru turism”, spune Gal, care va candida din partea PNL Bihor.

„A avut un merit important”

Candidatura vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, care din 2020 răspunde de finanțele administrației județene, a fost anunțată pe Facebook, unde atât acesta, cât și președintele Ilie Bolojan, au postat o înregistrare (video jos), în care acesta din urmă l-a descris ca fiind „un om cu experiență în gestionarea proiectelor mari, proiecte de care are nevoie în continuare și comuna Sânmartin”.

Potrivit lui Bolojan, „tot ce s-a făcut în acești ani de către Consiliul Județean Bihor este rezultatul muncii unei echipe, iar domnul Călin Gal a avut un merit important în gestionarea financiară a acestor proiecte, în urmărirea calității lucrărilor și în terminarea lor la timp”.

Printre alte motive ale propunerii lui Călin Gal pentru funcția de primar, Bolojan a invocat și „buna gestionare a finanțelor comunei Sânmartin”, arătând că deși aceasta este comuna din Bihor cu cele mai mari venituri pe cap de locuitor, de asemenea, a acumulat, totuși, datorii substanțiale. „Experiența domnului Gal în calitate de economist și modul în care Consiliul Județean a gestionat în acești ani finanțele județului Bihor, economisind banii publici, orientând aceste fonduri către cetățeni și stopând risipa, sunt valabile și pentru comuna Sânmartin”, a spus Ilie Bolojan.

Potențialul comunei, „mult mai mare”

În ce îl privește, Călin Gal a arătat că locuiește în Sânmartin de 15 ani și consideră că „potențialul de dezvoltare a comunei Sânmartin este mult mai mare și, ca atare, împreună cu echipa noastră, putem dezvolta această comunitate într-un ritm accelerat”.

„Vrem să ducem dezvoltarea comunei la un nou nivel, mai ridicat. Printr-un parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și cu Primăria Oradea vrem să punem comuna Sânmartin pe linia de dezvoltare a Zonei Metropolitane și a județului, cu proiecte de anvergură atât pentru infrastructură, cât și pentru turism”, a declarat Gal pentru BIHOREANUL.

Liberalul va candida împotriva actualului edil, Cristian Laza (PSD), provenit din PNL și aflat la al doilea mandat, el fiind lăudat la începutul anului de premierul Marcel Ciolacu într-o scurtă vizită făcută în comună, șeful PSD numindu-l pe Laza un „super-primar” și afirmând că „Cristian Laza a schimbat complet comuna Sânmartin și stațiunea Băile Felix”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!