Vicepreşedintele Consiliului Ioan Mang a organizat luni o conferinţă de presă "pentru că se împlinesc aproximativ două luni de la preluarea mandatului şi e bine ca din când în când să facem şi câte un bilanţ".

Scopul întâlnirii, desfăşurată cu o zi înaintea celei de-a doua reuniuni a CJ în componenţa de după alegerile locale din iunie, a fost acela de a anunţa o rectificare bugetară, ţelul fiind "alocarea mai bună a fondurilor pentru a realiza mai ales ceea ce este o mare problemă a judeţului, drumurile", a spus Mang.

Acesta a ţinut să prezinte situaţia "la preluarea mandatului", afirmând că "din totalul de aproximativ 900 de kilometri de drumuri judeţene, 576,97 kilometri sunt într-un stadiu rău, drumuri proaste, 159,9 kilometri sunt în stare bună, iar 237 kilometri au o stare medie". La solicitarea BIHOREANULUI de a defini ce înseamnă "stadiu rău", "stare bună" şi "stare medie", Mang nu a oferit detalii tehnice, limitându-se să caracterizeze drumurile proaste prin faptul că "sunt drumuri cu gropi, cu suprafeţe de asfalt cu gropi sau pietruite deteriorate".

"Pornind de la această stare de fapt, conducerea Consiliului Judeţean a decis să aloce la rectificare mai mulţi bani pentru reabilitarea drumurilor", a anunţat vicepreşedintele, precizând apoi că se vor muta fonduri alocate iniţial modernizării unor drumuri, incluse în PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) pentru a reabilita altele.

"În afara celor din PNDL, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, mai avem câteva drumuri în investiţii, şi acolo unde au mai rămas fonduri de la începutul anului am decis să alocăm fonduri pentru reabilitări", a explicat Mang.

La cererea presei, acesta a precizat că, în mod concret, rectificarea bugetară are în vedere mutarea a 2 milioane lei de la lucrări precum cele de modernizare a drumului Leş-Tinca, "unde la începutul lunii viitoare vă vom invita la recepţia parţială, până la ieşirea din Tinca", şi Copăcel-Tăşad, de la care, de asemenea, "s-au luat câţiva bani", pentru ca ei să fie folosiţi la continuarea lucrărilor de reabilitare a drumului Husasău de Tinca - Oşand şi Uileacu de Criş – Burzuc – Chioag – Sârbi.

În acelaşi context, Mang a spus că "mai avem o problemă destul de gravă, un drum judeţean cu alunecări de teren" pentru care a cerut un studiu "pentru a se găsi cea mai bună variantă de consolidare a versantului", arătând că este vorba despre o porţiune de lângă Bulz a drumului dinspre Bratca.

"Din păcate, în acest an s-au alocat foarte puţini bani pentru drumuri şi noi facem corecturile necesare", a mai spus Mang, afirmând că jumătate din bani vor fi daţi pentru lucrări de investiţii, iar cealaltă jumătate va fi pentru întreţinere. "Sper ca la următoarea întâlnire să vă prezint o situaţie mai bună", a încheiat vicepreşedintele CJ.