Fiecare cu "jucăria" lui! Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, a respins luni, prin intermediul unui comunicat de presă, propunerea formulată vinerea trecută de primarul Ilie Bolojan, privind unificarea parcurilor industriale ale administraţiei locale şi judeţene în cadrul Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). 

Bolojan propusese unificarea prin absorbţie în cadrul ADLO având în vedere că, în trei ani de la înfiinţare, SC Parcuri Industriale SA Bihor nu a avut o activitate notabilă.

"Departamentele coordonate de mine în Consiliul Judeţean lucrează la următoarele etape ale acestui proiect atât de necesar dezvoltării judeţului, în care pilonii de sprijin vor fi crearea de locuri de muncă bine plătite, parteneriate cu diferite asociaţii profesionale şi, nu în ultimul rând, accentul pe inovare tehnologică şi inovaţii în agricultură", susţine vicepreşedintele CJ.

Eşecul liberalilor

Potrivit lui Bodea, vina pentru eşecul societăţii SC Parcuri Industriale SA Bihor de până acum aparţine fostului preşedinte CJ, Cornel Popa, la acea dată lider al PNL Bihor.

"După adoptarea HCJ 188 din 31 iulie 2012 prin care se înfiinţează Parcuri industriale Bihor SRL şi până în primăvara lui 2016 societatea nu a obţinut rezultate considerabile. Acest lucru nu este nicidecum vina actualei coaliţii, ci poate una chiar intenţionată sau datorată deficienţelor de management ale fostului conducător judeţean", scrie Bodea.

Vicepreşedintele CJ spune că primarul liberal de Oradea trebuia să facă propunerea unificării când PNL avea şi conducerea Consiliului Judeţean. "Mă simt surprins că domnul primar nu a adresat aceste propuneri de ordin administrativ conducerii judeţene în fruntea căreia se afla domnul Cornel Popa", se menţionează în comunicat.

Orădeni contra bihoreni

Traian Bodea susţine că prin propunerea făcută Bolojan vrea doar să creeze conflicte artificiale din calcule stric politice. "Acesta doreşte să producă un clivaj artificial de tipul "orădeni contra bihoreni", în care bihorenii nu sunt importanţi, şi asta doar din cauză că administraţiile publice importante nu au aceeaşi culoare politică", susţine Bodea.

În plus, vicepreşedintele CJ Bihor susţine că "sintagma "forţă de muncă ieftină în judeţ" este una şi mai păguboasă pentru dezvoltarea municipiului Oradea şi a Bihorului în general, prin astfel de "abordări" în care împărţim bihorenii în cetăţeni de rang I şi rang II nu încurajează nici salarii mai mari, nici performanţa economică şi nici migraţia populaţiei nu o vom scădea".