Judecătorul Cristi Danileţ, vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, a fost desemnat candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii din partea Judecătoriilor din subordinea Curţii de Apel Oradea. CSM este organismul care asigură respectarea legii şi a criteriilor de competenţă şi etică profesională în desfăşurarea carierei magistraţilor.

Din cei 51 de magistraţi prezenţi la Adunarea Generală a Judecătoriilor de pe raza Curţii, convocată pentru desemnarea candidatului pentru alegerile care vor desemna noii membri ai CSM, 47 au votat pentru Cristi Danileţ.

„Sunt încântat de votul atât de multor colegi", a declarat vicepreşedintele Judecătoriei Oradea.

Judecătorul Cristi Danileţ are 35 de ani şi o vechime în magistratură de 12 ani. Şi-a început cariera la Judecătoria Vatra Dornei, de unde, după examenul de definitivat, s-a mutat la Judecătoria Cluj Napoca. În urmă cu 6 ani, a fost promovat la Tribunalul Cluj, iar în perioada 2005-2007 a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, pe funcţia de consilier al ministrului de atunci, Monica Macovei.

În 2007, odată cu plecarea din funcţie a lui Macovei, magistratul şi-a înaintat demisia şi s-a întors la Cluj de unde, mai apoi, în 2009, s-a mutat la Oradea, după ce a câştigat concursul pentru funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei.

Danileţ a fost primul magistrat cu blog propriu, pe care nu a ezitat să critice problemele sistemului, motiv pentru care şi-a atras antipatia conservatorilor, dar şi cercetări disciplinare. Este membru al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România şi preşedinte al SoJust, o asociaţie profesională care militează pentru o reformă reală şi combaterea corupţiei din sistemul juridic.