Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Traian Bodea a prezentat vineri, într-o ultimă conferinţă de presă din acest an, ceea ce a denumit "stadiul fizic al parcurilor industriale din judeţ", noutatea fiind că a anunţat atribuirea contractului pentru amenajarea celui din Tileagd, avizat încă din 2016 pe o suprafaţă de 9,3 hectare.

Potrivit spuselor lui Bodea, licitaţia a fost câştigată de asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct, care vor primi termen de 12 luni pentru realizarea unor drumuri de acces şi de incintă, a unor parcări, precum şi pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, în schimbul sumei de 4.521.955 lei, plus TVA.

"La Tileagd, dacă totul merge bine, în 2019 vom putea contracta primele fabrici care să vină acolo, iar în 2020 să avem primele firme acolo", a spus Bodea.

Vicepreşedintele CJ a trecut în revistă şi stadiul celorlalte parcuri industriale planificate în judeţ, toate însă fiind doar pe hârtie.

Astfel, în ce priveşte parcul industrial din Beiuş, de "9-10 hectare", Traian Bodea a spus că sunt "probleme cu terenurile", în sensul că acestea sunt revendicate de o asociaţie urbarială, la Ştei parcul industrial este pregătit prin forţe proprii de Primăria oraşului, la Săcueni, unde suprafaţa ar urma să fie de 5 hectare, "suntem într-un stadiu avansat cu studiul de fezabilitate realizat şi am contractat proiectul tehnic", dar nu există nici măcar avizele necesare şi nicio autorizaţie de construcţie, iar la Tămăşeu, unde parcul industrial ar urma să se întindă pe 7 hectare, "suntem în faza de evaluare a terenurilor".