Lucrările vor continua, deşi podul se va deschide traficului! Termenul de predare a lucrărilor de reabilitare a podului Sfântul Ladislau a fost amânat până pe 31 august

"Termenul de predare a lucrărilor la podul Sfântul Ladislau a fost prelungit până la finalul lunii august. Constructorul are nevoie de timp pentru a face modificări la construcţiile metalice care formează balustradele balcoanelor. Acestea vor trebui refăcute, vopsite şi montate pe pod", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În ciuda acestui fapt, circulaţia pe podul Sfântul Ladislau se va relua, potrivit estimărilor municipalităţii, începând din 15 august.

"Podul va fi redeschis traficul auto şi pietonal la jumătatea lunii august, zona balustradelor urmând să fie protejată cu confecţii metalice până la montarea balcoanelor", a spus Birta.

În prezent, pe podul Sfântul Ladislau, constructorii mai au de pietruit trotuarul, de refăcut trotuarele străzilor adiacente şi de turnat stratul de asfalt final.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS, la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă şi reluate la începutul lunii februarie. Ulterior, termenul de predare a lucrărilor a fost prelungit la cererea constructorului până pe 20 iunie.