Primarul Ilie Bolojan are un prim potenţial concurent serios în lupta pentru un nou mandat. După ce liberalul a şi fost deja validat de conducerea organizaţiei municipale, apoi judeţene şi în final naţionale, un prim potenţial competitor s-a anunţat din cadrul UDMR, în persoana unuia dintre propriii săi colaboratori din Primărie, şi anume a viceprimarului Huszar Istvan.

"Ridică ceaţa"

Acesta şi-a anunţat intenţia de a candida la conducerea oraşului în cadrul reuniunii Consiliului organizaţiei municipale a UDMR desfăşurată joi, după ce în octombrie a fost ales preşedinte al acestei organizaţii.

"La şedinţa Consiliului organizaţiei municipale am stabilit că între 1 şi 25 martie colegii care doresc să candideze la Primăria Oradea şi la Consiliul Local Orade îşi pot înregistra intenţiile în cadrul UDMR, iar în 17 aprilie cei 47 de electori vor stabili cine anume să candideze. Pentru a ridica ceaţa, în condiţiile în care se spunea neoficial că voi candida eu la Primărie, am dorit să fac anunţul că într-adevăr am această intenţie", a declarat vineri BIHOREANULUI preşedintele organizaţiei municipale Oradea a UDMR, viceprimarul Huszar Istvan.

Sport şi educaţie

Acesta a schiţat, de asemenea, şi o parte din obiectivele pe care şi le propune spre realizare în eventualitatea că va fi ales în fruntea oraşului.

"Vreau să continuăm investiţiile în infrastructură, pe de o parte, iar pe de altă parte să animăm spaţiile publice pe care le-am modernizat sau construit în aşa fel încât să nu rămână pietre goale, prin organizarea de evenimente culturale şi sportive", a spus Huszar, exemplificând că deja a stabilit împreună cu conducerea Federaţiei Române de Nataţie programarea la Oradea a unor competiţii sportive, precum două campionate regionale de nataţie pentru copii şi cadeţi, un campionat naţional pentru cadeţi în Acvaparc şi două campionate naţionale de sărituri, tot în Acvaparc.

De asemenea, viceprimarul a spus că în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, la fel cum anul trecut a organizat la Oradea un campionat european Under 19, anul acesta a programat deja două partide internaţionale de fotbal feminin, între selecţionata României şi cele ale Serbiei şi Franţei.

Totodată, între obiectivele pe care le va urmări în cazul alegerii sale ca primar, edilul a mai precizat şi încurajarea învăţământului profesional. "Eu însumi am terminat un liceu industrial (n.r. – Huszar Istvan este inginer) şi am convingerea că trebuie să furnizăm societăţii buni profesionişti", a spus viceprimarul.

De precizat că PSD nu a desemnat, deocamdată, un candidat la conducerea Primăriei Oradea. La începutul săptămânii, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a dezvăluit variantele pe care organizaţia le are în discuţie pentru candidatura la Primăria Oradea. Cei cinci posibili candidaţi ai social-democraţilor sunt prefectul Claudiu Pop, directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, directorul AJPIS, Felix Cozma, consilierul local Adelina Coste, fost membru PDL, şi omul de afaceri Debelka Eduard, soţul unei alte reprezentante PSD în CL Oradea.