Podul Dragoş Vodă va fi dat în folosinţă abia în primăvara anului viitor. "Este o lucrare prea importantă pentru oraş ca să o facem în grabă peste iarnă", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Conform edilului, în prezent angajaţii firmei Construcţii Bihor fac pregătirile necesare pentru aducerea la nivel a construcţiei. Podul are la mijloc o săgeată de 16 centimetri, tablierul fiind mai coborât faţă de nivelul de proiect şi trebuind ridicat înaintea montării elementelor din beton.

"Conform soluţiei tehnice, marginile podului de pe cele două maluri vor fi umplute cu beton, care se vor îngreuna uşurând ridicarea părţii din mijloc", a spus viceprimarul.

Mijlocul podului va fi tras la nivel în primăvară, cu ajutorul unor cabluri. Fixate pe unul din maluri, cablurile vor fi trase prin interiorul podului şi întinse cu ajutorul unei prese astfel încât construcţia să se îndrepte. Odată fixat tablierul, deasupra lui vor fi montate elemente din beton, iar podul va fi asfaltat.

La finalizarea lucrărilor, noul pod va avea două benzi de circulaţie, pe o lungime de 81,4 metri liniari şi lăţime de 12,6 metri liniari, cu trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea de 1,5 metri fiecare. Partea carosabilă se extinde pe o lăţime de 7,80 metri.