Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, s-a ales cu o amendă, în noaptea de marți spre miercuri, după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind sancţionaţi cu câte 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare.

Micula nu contestă amenda, însă e nemulţumit că poliţistul l-a ironizat pentru că a pronunţat greşit un cuvânt şi i-a spart telefonul cu care îl filma.

Vânătoare de... braconieri

Victor Micula spune că incidentul s-a produs la scurt timp după ce a primit un apel de la Cristian Tuduce, preşedintele Asociaţiei vânătorilor şi pescarilor sportivi "Forest Hunt", unde el deţine calitatea de vicepreşedinte, că pe fondul de vânătoare pe care îl gestionează s-au auzit focuri de armă.

"Am plecat să vedem ce se întâmplă. Pe fondul nostru au mai fost braconieri. Pe drum, Tuduce a sunat şi la 112. Însă nu am mai ajuns în zona în care s-au auzit împuşcăturile pentru că am fost opriţi de o patrulă de Poliţie", a povestit Micula, miercuri, BIHOREANULUI.

Atât Tuduce cât şi Micula au încercat să le explice acest lucru şi poliţiştilor care i-au oprit, însă aceştia nu au ţinut cont de justificare.

Poliţist ironic

Dialogul dintre tânărul magnat şi poliţistul care l-a legitimat nu a fost deloc amiabil. Subofiţerul Ciprian Popa l-a ironizat pe Micula pentru că a pronunţat "branconier" în loc de "braconier". La un moment dat, văzând că îl filmează cu telefonul, polițistul l-a culcat pe afacerist pe mașină și i-a smuls aparatul din mână, acesta căzând la pământ și spărgându-se.

În înregistrarea ajunsă în posesia BIHOREANULUI se aude întreaga discuţie:

Victor Micula: Deci, domnul poliţist, să înţeleg că ne-aţi oprit, pe noi, pe mine, care sunt vicepreşedintele (asociaţiei de vânătoare, n.r.) ca să nu pot ajunge la branconier, da? Sunteţi prieten cu braconierii de pe fondul celălalt…

Poliţist: Branconier…

Victor Micula: Domnul preşedinte, e adevărat?

Cristian Tuduce, preşedinte asociaţiei: Nu ştiu, stai că nu ştiu despre ce e vorba…

Poliţist: Branconier sau ce, cum ai zis…

Victor Micula: Bra-co-nier

Poliţist: Bran-co-nier…

Victor Micula: Bun, asta o s-ajungă la televizor, nu-i o problemă…

Poliţist: Bran-co-nier... Da’ cum aţi zis?

Victor Micula: Bra-co-nier… Nu vă mai bateţi joc de mine, că nici eu nu-mi bat joc de dumneavoastră…

Poliţist: Bran-co-nier... Cum aţi zis, că n-am înţeles? Să caut în dicţionar… Haideţi să mergem la post, să faceţi o reclamaţie dacă insistaţi că s-o braconat…

Victor Micula: Dar dumneavoastră n-aţi auzit foc de armă?

Poliţist: Nu, n-am auzit.

Victor Micula: Cristi, ai auzit foc de armă?

Tuduce: Eu pentru aia am sunat…

Victor Micula: Şi eu la fel, am auzit foc de armă

Poliţist: N-aveaţi cum să auziţi din Oradea, în timp ce noi vă urmăream…

În continuare, polițistul îl somează ferm pe Micula junior să nu iasă din autovehicul, insensibil la rugămințile repetate ale acestuia de a fi lăsat să-și recupereze telefonul scump căzut într-o baltă.

Disputa a continuat, ulterior, şi la Postul de Poliţie din Paleu, unde toţi cei 4 din grupul lui Micula s-au ales cu amenzi de câte 5.000 lei, pentru încălcarea ordonanţelor militare, care interzice circulaţia persoanelor pe timp de noapte.

"Eu nu contest amenda. Am greşit, asta e. Dar nu mi se pare normal să mă ia în băşcălie un poliţist, în condiţiile în care eu m-am purtat civilizat. Da, pe fondul nostru de vânătoare, care are 12.000 hectare, se braconează. Şi nu e prima dată. El nu a ţinut cont de ce i-am spus, nu a anunţat în staţie, nu a verificat nimic. Dar a avut timp să mă ironizeze pe mine", susţine Victor Micula.

No comment

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, au refuzat să comenteze acuzele lui Micula la adresa poliţistului, purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul şef Alina Fărcuţa, rezumându-se să explice că cei 4 bărbaţi opriţi marţi noaptea au fost sancţionaţi pentru că justificarea lor - că sunt în urmărirea unor braconieri - nu se află printre excepţiile prevăzute de ordonanţele militare.

"Nu aveau motiv să se afle în acel loc", a spus comisarul şef Fărcuţa, completând cu faptul că poliţiştii au verificat şi presupusa faptă de braconaj sesizată la 112, care nu s-a confirmat. 

Vezi mai jos interacţiunea dintre poliţist şi Victor Micula: