Handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie fără probleme, duminică, în cadrul etapei a 9-a din campionatul Diviziei A. Elevii antrenorului George Tăutu au primit replica bănăţenilor de la CNOPJ Timişoara, pe care i-au depăşit la o diferenţă de 18 goluri, cu scorul de 44-26, după ce şi la pauză conduceau concludent, cu 22-10.

Aşa cum arată şi scorul, diferenţa de valoare dintre cele două combatante a fost foarte clară, cu toate că antrenorul orădean a utilizat mai mult jucătorii care evoluează, de regulă, mai puţin.

După ce s-a mers cap la cap până în minutul 8, orădenii au început să se desprindă şi chiar să-şi mărească vizibil avansul pe tabela e marcaj, fapt care a făcut ca la jumătatea disputei să aibă 12 goluri avans.

În jumătatea a doua, lucrurile au stat cam la fel, cu orădenii domiând tot mai clar. "Roş-albaştrii" au ajuns să conducă şi cu 21 de goluri, scor 42-21, în minutul 56, însă până la final s-au impus la o diferenţă de 18 goluri, cu 44-26.

"A fost un meci în care, în mod special, am avut o temă tactică, iar băieţii chiar au răspuns la tot ce le-am cerut. Pentru asta ţin să-i felicit, pentru că au fost anumite lucruri tactice pe care le-am exersat la antrenament şi am vrut să le punem în practică, având un joc mai accesibil", a declarat, după partidă, antrenorul George Tăutu.

Cele mai multe goluri în jocul cu tânăra echipă timişoreană le-a reuşit de la CSM Oradea, Paul Oarga - 10, urmat de Alexandru Potera, cu 8, Szasz Csongor, cu 6, şi Adrian Mihăilescu, autor a 5 goluri.

De la CNOPJ Timişoara, principalul marcator a fost Antonio Bordeanu, cu 7 goluri.

În celelate două partide din cadrul etapei a 9-a a campionatului Diviziei A, Seria D, tot duminică, Universitatea Craiova a dispus de Unirea Sânnicolau Mare, cu scorul de 32-28, iar la Arad, HC Beldiman din localitate a învins formaţia CSU Politehnica Timişoara, cu scorul de 26-22.

CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu a avut rundă liberă în acest weekend.

În clasament, CSM Oradea ocupă primul loc, cu 22 de puncte, urmată fiind de Universitatea Craiova, cu 19 puncte, şi Unirea Sânnicolau Mare, cu 15 puncte.

În cadrul etapei viitoare, duminică, 17 noiembrie, handbaliştii de la CSM Oradea vor evolua la Sânnicolau Mare, cu formaţia locală, Unirea.