Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus fără probleme, vineri, în duelul pe care l-au avut în deplasare, pe terenul ultimei clasate din Conferinţa B a Ligii Naţionale. Orădenii au câştigat jocul în compania celor de la CSM Focșani, cu scorul de 95-67, în partida care a contat pentru etapa a 17-a din sezonul regulat al Ligii Naționale Getica 95.

După cum arată şi scorul, jocul a fost dominat cu autoritate de trupa pregătită de Cristian Achim. Totuşi, primul sfert a fost ceva mai echilibrat, cele două echipe succedându-se de câteva ori la conducere. După primele zece minute de joc, CSM CSU conducea totuşi cu scorul de 20-17.

În următoarele două sferturi, roş-albaştrii au dominat cu autoritate partida, fapt reflectat pe tabela de marcaj. La pauza mare vicecampioana conducea cu 14 puncte, pentru ca după sfertul III să aibă un avantaj de 25 de puncte.

Ultimele zece minute a fost bogată în realizări de ambele părţi. Antrenorul Cristian Achim le-a oferit minute de joc şi tinerilor Luca Năstruț și Marian Schmidt, dar cu toate acestea CSM CSU şi-a adjudecat şi ultima secvenţă cu socrul de 24-21. Ca urmare, rezultatul partidei a fost 95-67 pentru oaspeţi, iar CSM CSU a ajuns la a 13-a victorie în campionat şi rămâne pe primul loc.

Din nou, principalul marcator al echipei bihorene a fost Cătălin Baciu, autor a 14 puncte. Tot 14 puncte a reuşit şi Lennard Freeman, Toddrick Gotcher a terminat cu 12 puncte, iar Nijal Pearson și Bobe Nicolescu au înscris câte 10 puncte.

De la gazde, principalul marcator a fost Sherwood Brown, cu 33 de puncte.

În următoarea partidă, CSM CSU Oradea va juca tot în deplasare, dar în FIBA Europe Cupa, cu Chemintz, miercuri, de la ora 21.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!