Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus clar, joi seara, în primul joc pe care l-au disputat pe teren propriu în noul an.

Victorie la scor

În prima etapă a turneului cu numărul 5 din campionatul Ligii Naţionale, care se desfăşoară în această săptămână, joi şi vineri, la Arena Antonio Alexe din Oradea, jucătorii formaţiei bihorene au primit replica echipei CSM Focşani, pe care au învins-o la un scor categoric: 112-68.

Antenorul Cristian Achim a început partida de această dată cu: Holt, Broussard, Green, Petrescu şi Markovic. Deşi la început ambele echipe au găsit drumul spre coş, treptat CSM-ul a pus stăpânire pe joc trecut şi s-a desprins la 11 lungimi, scor 34-23, după primele 10 minute.

În sfertul cu numărul 2, jocul ofensiv al bihorenilor a fost extrem de productiv şi de generos, dar şi foarte precis astfel, conform statisticilor site-ului clubului orădean, CSM CSU avea 76% la aruncările de două puncte şi 17 pase decisive, la jumătatea confruntării, când "roş-albaştrii" au ajuns să conducă cu 32 de puncte, scor 62-30.

În partea a doua, "leii roşii" au intrat şi mai tare în rotaţie, folosind un set mai amplu de acţiuni şi evoluând în diferite formule de joc. În acest context, mai mulţi jucători au beneficiat de minute bune de joc, iar acest lucru s-a făcut în condiţiile în care "nivelul de joc a fost foarte bun pe tot parcursul celor 40 minute", după cum a transmis şi ofiţerul de presă al clubului orădean, Adrian Micinic.

"O atitudine corectă"

După ce şi-au adjudecat sfertul III cu 28-17, iar pe ultimul cu 22-21, în final baschetbaliştii echipei orădene s-au impus la o diferenţă de 44 de puncte, cu scorul de 112-68.

"Am început cu o atitudine corectă şi cu efort pe măsură. Atunci când abordăm meciurile de asa natură sigur că ne simplifică mult misiunea. Apreciez şi că echipa e în uşoară creştere din toate punctele de vedere. Aşteptăm cu nerăbdare continuarea. Vreau să evidenţiez faptul că tinerii din echipă lucrează foarte bine la antrenament. Ţin să ii felicit şi le doresc să continue în acest fel. Ştiu exact ce am în echipă şi mă bucur că aceşti jucători au caracter şi le face plăcere să se antreneze, să lucreze alături de mai experimentaţii lor colegi. În aceste condiţii este firesc ca ei sa crească şi să aibă reuşite", a spus, după partidă, tehnicinaul Cristian Achim.

De această dată, Aaron Broussard a fost principalul marcator al elevilor antrenorului Cristian Achim, care a înscris 18 puncte. L-a secondat Giordan Watson, cu 17 puncte, în timp ce Stephen Holt a terminat cu 15 puncte, Nikola Markovic a bifat 13 puncte, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte.

De la echipa din Focşani, fostul jucător al "roş-albaştrilor", Milos Pesic a fost cel mai eficace, cu 17 puncte. Un alt fost component al trupei bihorene, Cătălin Petrişor, a fost adversar de această dată "leilor roşii", el făcând parte acum din lotul echipei vrâncene.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a acumulat 6 victorii şi 2 înfrângeri şi ocupă locul 5 al clasamentului, cu 14 puncte.