Campionii României la baschet masculin, jucătorii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat luni seara seria rezultatelor pozitive din campionat. De această dată, în prima etapă din returul Grupei valorice A a Ligii Naţionale, "leii roşii" au primit la Arena Antonio Alexe replica bucureştenilor de la Steaua, formaţie pe care au reuşit s-o întreacă la o diferenţă de 23 de puncte, cu scorul de 94-71, după ce au dominat cu autoritate întâlnirea. Astfel, elevii antrenorului Cristian Achim şi-au luat revanşa după înfrângerea de la Bucureşti, din prima etapă a campionatului.

CSM CSU Oradea a început partida cu Watson, Richard, Fometescu, Valeika şi Zekovic pe teren, iar debutul a fost foarte bun. Bihorenii s-au instalat la conducere încă din start şi cu excepţia unui singur moment, când scorul a fost egal, 7-7, în rest "roş-albaştrii" orădeni au condus tot timpul pe tabelă.

Căpitanul Giordan Watson a strălucit din nou, înscriind de patru ori de la distanţă, în momente importante de joc.

După primele zece minute, CSM CSU conducea cu 24-18, iar apoi, în sfertul II, aproape că şi-a dublat avantajul, după ce a câştigat repriza cu 23-18, pentru a intra în pauza mare cu un avantaj de 11 puncte, scor 47-36.

Partea a doua a jocului a fost şi mai clar controlată de gazde, care au înscris în sfertul III 24 de puncte, pentru a primi numai 15, ceea ce a făcut ca în ultima pauză bihorenii să conducă deja cu 20 de puncte, scor 71-51.

Şi ultimele zece minute au fost controlate de bihoreni, în pofida faptului că pe final antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren pe jucătorii tineri Fometescu, Petrescu şi Meluţ. Sfertul IV a fost adjudecat cu 23-20 de CSM CSU, iar rezultatul final, 94-71 a fost îndelung aplaudat de publicul spectator.

"Am controlat meciul de la început până la sfârşit. Mă bucur că am arătat seriozitate şi că am avut reacţie după meciul pierdut cu elveţienii şi mă bucur că am abordat corect situaţia. Este o victorie pe care o bifăm şi pe care eram obligaţi să o obţinem. În urma acestui rezultat cred că suntem calificaţi în TOP 6. Pot să spun că ne-am îndeplinit primul obiectiv în campionat pe acest sezon. La final am avut doar români pe teren. Este un lucru îmbucurător pentru mine. De asemenea, îmi pare bine pentru Baciu, deoarece începe să crească de la un meci la altul. Mai are încă foarte mult de lucru", a declarat, la conferinţa de presă după meci, antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.

Principalul marcator de la orădeni a fost în acest meci Dragan Zekovic, autor a 21 de puncte. El a fost urmat de Giordan Watson, cu 16 puncte, Aaron Broussard, cu 12 puncte, şi Kris Richard, cu 11 puncte.

De la Steaua, cel mai eficace a fost Strahinja Jovanovic, cu 22 de puncte. Următorul a fost Radosav Spasojevic, cu 14 puncte.

După acest joc, CSM CSU Oradea are 6-2 la general şi se menţine pe locul al II-lea al clasamentului.

Următorul meci al campionilor va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, cu începere de la ora 17, în deplasare, cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.