Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat la o diferenţă de 22 de puncte jocul de deschidere de la Memorialul Antonio Alexe. Miercuri seară, în Oradea Arena, echipa locală s-a impus în faţa formaţiei slovace Spissky Rytieri Nova Ves cu scorul de 103-81, după ce doar în primul sfert a avut probleme în joc.

Antrenorul Cristian Achim a început disputa cu Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis şi Lennard Freeman.

Primele zece minute au fost controlate de echipa din Slovacia, care a ajuns să conducă cu 31-18, numai că ultimele puncte ale primului sfert le-a înscris CSM, intrând în prima pauză cu scorul de 21-31.

Debutul sfertului II a consemnat un reviriment spectaculos al "roş-albaştrilor", care au marcat 15 puncte consecutiv, fără să primească vreun punct, şi astfel au trecut la conducere cu 36-31. Bihorenii au controlat în întregime secvenţa a doua, pe care şi-au adjudecat-o cu 31-12, pentru a intra în pauza mare în avantaj cu nouă puncte, scor 52-43.

Echipa orădeană şi-a păstrat avantajul realizat după primele 20 de minute, ba mai mult, şi l-a mărit la 12 puncte, înaintea ultimului sfert, scor 72-60.

Ultimele zece minute au adus din nou o ofensivă a CSM-ului la înălţime, care a reuşit şi faze spectaculoase, iar diferenţa pe tabelă a continuat să crească. S-a trecut de borna 100 şi jocul s-a încheiat cu scorul de 103-81, o victorie concludentă, aplaudată de cei aproximativ 1.800 de spectatori din tribune.

Cel mai eficace jucător al "roş-albaştrilor" a fost în această confruntare Nijal Pearson, cu 16 puncte. L-a urmat Kris Richard, cu 15 puncte, Lennard Freeman, cu 14 puncte, şi Donatas Tarolis, cu 10 puncte. 

De partea cealaltă, de la formaţia slovacă, Abu Kigab a fost principalul marcator, cu 16 puncte.

Ediţia a 10-a a Memorialului Antonio Alexe va continua joi seară, de la ora 18.30, când este programată partida dintre Spisski Rytieri şi KK Zlatibor (Serbia).

Ultimul joc va avea loc vineri, de la ora 18.00, când, tot la Oradea Arena, CSM CSU Oradea se va confrunta cu sârbii de la Zlatibor.

Intrarea spectatorilor la ambele partide va fi liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!