Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat marţi, fără drept de apel, meciul restant din deplasare cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, partidă care a contat pentru etapa a 7-a a Ligii Naţionale, Orădenii s-au impus la o diferenţă de 54 de puncte, cu scorul de 95-41.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat cu autoritate de elevii antrenorului Cristian Achim, care au tratat partida cu seriozitate, fapt care s-a văzut după primele zece minute când vicecampionii conduceau deja cu 30-9.

În sfertul al doilea, diferenţa a continuat să crească, scorul la jumătatea partidei fiind deja 54-17.

După pauza mare, Garlon Green a avut o contribuţie însemnată pentru CSM CSU Oradea, care a înscris primele 11 puncte din sfertul III.

Jocul bun din apărare al trupei orădene a făcut ca ecartul să crească semnificativ în aceste zece minute, când „roş-albaştii” au ajuns să conducă la o diferenţă de peste 50 de puncte, scorul în ultima pauză devenind 74-21.

Ultima secvenţă a adus cu ea şi mai multe acţiuni ofensive spectaculoase marca CSM CSU. Astfel, Baciu și Paliukenas au reușit mai multe slam dunk-uri, iar diferenţa pe tabelă a ajuns la peste 60 de puncte.

Antrenorul Cristian Achim l-a trimis în teren pe parcursul jocului şi pe tânărul Raul Mureșan, care şi-a făcut debutul, astfel, în Liga Națională.

Cu această victorie, cu scorul de 95-41, vicecampionii de la CSM CSU Oradea au ajuns acum la un bilanţ de şapte succese şi o înfrângere în actuala ediţie de campionat.

La Miercurea Ciuc, Stephen Holt a fost cel mai eficace dintre jucătorii formaţiei bihorene, cu un total de 14 puncte. L-au urmat Cătălin Baciu, cu 12 puncte, şi Garlon Green, 11 puncte.

De la gazde, Lam Lock a fost principalul marcator, cu 11 puncte.

În următoarea partidă, CSM CSU Oradea va întâlni formaţia Rapid Bucureşti, joi, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe. Meciul va reprezenta o altă restanţă, din etapa a 6-a a Ligii Naționale.