Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea nu s-au lăsat indimidaţi şi au câștigat la pas primul joc din anul 2020. Elevii antrenorului Cristian Achim au învins sâmbătă seară, în deplasare, la Sala Transilvania, echipa BC CSU Sibiu, cu scorul de 85-63, consolidându-şi poziţia secundă a clasamentului.

Meciul, care a contat pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale, a fost dominat de orădeni, care în primul sfert au ajuns să conducă cu scorul de 18-3, însă în prima pauză au intrat cu un avantaj de doar cinci puncte, scor 23-18.

In sfertul al doilea, CSM CSU a continuat să se mențină în avantaj, în pofida faptului că tehnicianul campionilor a început să rotească jucătorii. La jumătatea disputei, „roş-albaştrii” aveau un avantaj de zece puncte, scor 44-34,

Cum s-a întâmplat şi în debut, şi în sfertul III, orădenii au intrat bine în joc şi după ce au avut un parţial de 13-2, s-au desprins la 21 de puncte. Până la ultima pauză sibienii au mai redus însă din handicap, iar înaintea ultimului sfert CSM-ul conducea cu 62-48.

Ultima secvenţă a debutat într-un mod echilibrat, dar avantajul consistent luat de oaspeţi în primele 30 de minute le-a fost suficient să gestioneze detaşat finalul şi, după ce s-au apărat foarte bine, dar şi-au făcut datorie şi în atac, au reuşit să câştige partida la o diferenţă de 22 de puncte, scor final 85-63.

Bihorenii au astfel 10 victorii în actuala ediţie a Ligii Naţionale şi se menţin pe poziţia secundă în prima grupă valorică, în spatele clujenilor de la U BT, formaţie care s-a impus sâmbătă la Timişoara, la o diferenţă de trei puncte, cu 92-89.

În jocul de la Sibiu, Kris Richard a fost principalul marcator al CSM CSU, cu 17 puncte. L-a urmat Zekovic cu 15, Broussard cu 13 şi Watson, autor a 12 puncte.

De menţionat că la această partidă, formaţia orădeană nu s-a putut baza pe serviciile lui Sean Barnette, care a absentat din cauza unei probleme de sănătate, după cum informează clubul campion, şi nici pe Bine Nicolescu, accidentat la fața.

În următoarea etapă, CSM CSU Oradea va evolua acasă cu SCM Timişoara, sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19. Până atunci însă, miercuri, 8 ianuarie, tot de la ora 19, campionii României vor juca, de asemenea, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, cu Tsmoki Minsk, în FIBA Europe Cup.