Handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie fără probleme, duminică, în cadrul etapei a 15-a din campionatul Diviziei A, Seria D, în primul meci din 2020, pe care l-au susţinut pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, în compania gorjenilor de la CSU „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu.

Deşi au primit vizita unei echipe din prima parte a clasamentului, elevii antrenorului George Tăutu au avut o misiune facilă, distanţându-se din start pe tabelă. Rezultatul final al jocului a fost 34-22, după ce la pauză CSM conducea deja cu 19-9.

Dacă din primul minut, tehnicianul orădean a trimis titularii, pe parcursul jocului, încă din prima repriză a început să le dea minute şi jucătorilor care de regulă evoluează mai puţin. Mai mult, în repriza a doua pentru echipa bihoreană au evoluat doar rezervele şi tinerii jucători.

„Ne bucurăm că am început cu dreptul acest tur de campionat, ne-am pregătit bine. Băieţii chiar au răspuns foarte bine la pregătirea pe care am făcut-o în această perioadă de iarnă. Sunt bucuros că am reuşit să evoluăm cu jucătorii care nu prea au evoluat în finalul turului, cu juniorii. Le-am dat ocazia să joace şi pot să spun că am fost net superiori adversarilor noştri”, a declarat, pentru BIHOREANUL tehnicianul George Tăutu.

Principalul marcator pentru CSM a fost Alexandru Potera, cu 7 goluri, dintre care unul din aruncare de la 7 metri. L-au urmat Claudiu Chiorean, cu 5 goluri, Adrian Mihăilescu, Devid Munea, Benjamin Szabo, Georgel Costea, Paul Oarga şi Andrei Ivancov, cu câte 3 goluri. Două goluri şi-a trecut în cont Andrei Teodorescu, iar câte unul Petru Pomian şi Szasz Csongor.

De partea cealaltă, de la gorjeni, Gabriel Ungureanu, cu 7 goluri, şi Bogdan Ivăşchescu, cu 6 goluri, dintre care 4 din aruncări de la 7 metri, au fost cei mai eficace.

În celelalte partide ale etapei de duminică, Unirea Sânnicolau Mare s-a impus la limită, cu scorul de  34-33, la Arad, pe terenul echipei HC Beldiman, iar Universitatea Craiova a câştigat meciul de acasă cu CNOPJ Timişoara, cu scorul de 35-27.

În clasament, CSM Oradea are 34 de puncte, ocupă în continuare primul loc şi este urmată de Unirea Sânnicolau Mare cu 30 de puncte şi Universitatea Craiova cu 28 de puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca la Timişoara, cu CNOPJ din localitate, duminică, 2 februarie.