Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au continuat sâmbătă seara parcursul fără greşeală din noua ediţie a campionatului Ligii Naţionale. Astfel, la Oradea Arena, vicecampioana a trecut clar cu scorul de 82-66 de CSM Petrolul Ploiești, într-un meci ce a contat pentru etapa a 3-a a sezonului regulat.

Primele zece minute au fost ceva mai echilibrate, însă roş-albaştrii s-au instalat la conducere şi au intrat în prima pauză cu avantajul de 20-15.

Deşi în sfertul secund s-au consemnat şi anumite greşeli, pe fondul unui joc curajos al oaspeţilor, orădenii au continuat să se desprindă şi au ajuns să conducă la peste 15 puncte, dar  la jumătatea partidei conduceau cu 40-26.

Sfertul III nu a fost cel mai reuşit al gazdelor, care au permis ploieştenilor să mai recupereze din diferenţă, astfel că în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 60-49.

Totuşi, în ultimele zece minute, echipa bihoreană a controlat partida, s-a distanţat din nou, iar antrenorul Cristian Achim a oferit minute şi jucătorilor care de regulă evoluează mai puţin.

Disputa s-a încheiat cu scorul de 82-66, iar CSM CSU Oradea a obţinut cea de-a treia victorie din cea de-a treia posibilă în noua ediţie a campionatului intern, rămânând în fruntea clasamentului.

Trei victorii mai are doar Rapid Bucureşti, care ocupă poziţia secundă a clasamentului.

În jocul de sâmbătă seara, Kris Richard a fost din nou cel mai eficace din echipa orădeană, cu 14 puncte, la fel câte a reuşit şi Travante Williams. Donatas Tarolis şi-a adus şi el aportul cu 11 puncte. De partea cealaltă, de la CSM Petrolul, Peter Kiss a marcat cele mai multe puncte, 20.

„Cu siguranță putem să jucăm mult mai bine decât atât. Antrenorul va fi foarte critic cu noi pentru această prestație. Am cedat foarte multe recuperări sub propriul panou. Pe de altă parte suntem fericiți de victorie. Până la urmă cel mai important este rezultatul. Să luăm partea pozitivă a lucrurilor. Este o nouă victorie și avem încredere înaintea startului din FIBA Europe Cup”, a declarat la finalul partidei Travante Williams.

O menţiune specială pentru Kris Richard în acest meci o constituie faptul că el a ajuns la jocul cu numărul 200 în Liga Națională. Cu acest prilej, orădenii l-au premiat cu un tablou aniversar care i-a fost oferit de fostul selecţioner al echipei naţionale, Marcel Țenter, cel care în prezent colaborează cu clubul CSM.

De remarcat, pe de altă parte, că debutul de sezon i-a adus lui Kris Richard o eficacitate deosebită, e l fiind cel mai bun marcator al roş-albaştrilor de mai multe ori în actuala stagiune.

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum primul joc din FIBA Europe Cup, în compania polonezilor de la PGE Spojnia Stargard. Partida se va desfășura miercuri, 9 octombrie, de la ora 19, tot la Oradea Arena.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!