Echipa de baschet a oraşului a făcut mii de orădeni bucuroşi, sâmbătă seară, după ce a reuşit să-şi adjudece, pe teren propriu, primul meci al finalei Ligii Naţionale de Baschet, disputat împotriva puternicei echipe a BC Mureş.

După o partidă intensă, urmărită din tribune de aproximativ 2.000 de spectatori însufleţiţi, scorul final a fost 85-79.

Meciul a fost extrem de disputat, fiind pe muchie de cuţit până în ultimul minut, când orădenii au ştiut cum să-şi conserve avantajul luat.

Primul sfert, cel care a consemnat şi cele mai multe puncte marcate, a aparţinut oaspeţilor, care au excelat în special la aruncările de la distanţă şi astfel au intrat în avantaj în prima pauză cu scorul de 29-25.

Sfertul al doilea a consemnat un fel de luptă oarbă, în care cele două echipe mai mult au pus preţ pe apărare, astfel s-au consemnat şi cele mai puţine puncte marcate, doar câte 10 pentru fiecare echipă, iar în acest fel scorul în pauza mare a fost 39-35 pentru mureşeni.

În sfertul al treilea punctele s-au înmulţit, elevii antrenorului Cristian Achim au fost ceva mai eficienţi în atac, iar în minutul 29 au preluat conducerea, cu 55-54. Acest interval de zece minute a aparţinut orădenilor, care au marcat 22 de puncte, faţă de doar 18 ale oaspeţilor şi astfel în ultima pauză s-a intrat cu scor egal, 57-57.

Deşi până atunci a avut o evoluţie ştearsă, în sfertul al IV-lea a ieşit la rampă Miha Zupan de la orădeni, care prin coşurile marcate a făcut şi spectacol. De asemenea, căpitanul William Franklin a avut o evoluţie concretizată cu câteva puncte înscrise în momente foarte importante. De partea cealaltă, Goran Martinic s-a trezit abia la sfârşit cu aruncările de la distanţă şi astfel CSM-ul şi-a adjudecat şi ultimele zece minute, cu 28-22, care adunate la celelalte au dat un rezultat final ce a indicat o victorie la şase puncte pentru orădeni, scor 85-79.

A fost o victorie greu obţinută, cele două formaţii fiind foarte apropiate valoric, însă orădenii au acum 1-0 la general şi vor disputa următorul joc tot pe teren propriu, luni de la ora 20.30.

Principalul marcator al CSM-ului în acest joc a fost Uros Lucic, care a revenit după o accidentare, cu 16 puncte. L-a urmat Andrei Mandache, cu 15 puncte, dar şi cu o evoluţie foarte bună din nou.

De precizat că interesul în jurul acestei finale a Ligii Naţionale de baschet masculin este unul extrem de ridicat, biletele pentru primele două meciuri de acasă, din Arena Antonio Alexe, epuizându-se în doar trei zile de la punerea lor în vânzare.

Tocmai de aceea, CSM Oradea a montat, sâmbătă, în curtea arenei, un ecran imens pe care meciul a putut fi urmărit live de cei care au dorit să fie aproape de locul evenimentului, dar nu şi-au mai putut procura bilete.

Partida a doua se va desfăşura luni, de la ora 20.30, tot la Arena Antonio Alexe, şi va putea fi urmărită pe micul ecran, în transmisiunea directă a celor de la Digi Sport.

CSM CSU Oradea – BC Mureş Tg. Mureş 85-79 (25-29, 10-10, 22-18, 28-22)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1890
Arbitri: Marius Ciulin, Bogdan Podar şi Şerban Raşoga
Comisar FRB: Marius Marinescu

Marcatori CSM CSU Oradea: Uros Lucic 16 puncte, Andrei Mandache 15, Sean Antwan Barnette 12, Miha Zupan 12, Wiliam Edward Franklin 11, Martin Gilbert Zeno 8, Salih Nuhanovic 5, Bogdan Ţîbîrnă 4 şi Cătălin Petrişor 2 puncte.

Marcatori BC Mureş: Goran Gajovic 18 puncte, Alhajji Mohammed 16, Goran Martinic 11, Iuri Fraseniuc 11, Aliaksandr Pustahvar 7, Ousmane Barro 6, Laszlo Lazar 4, Laszlo Polyak 3 şi Mareks Jurevicus 3 puncte.