Poloiştii de la CSM Oradea au debutat cu o victorie de proporții în noua ediţie a campionatului Superligii Naţionale. Astfel, sâmbătă, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandreescu”, deşi au menajat mai mulţi dintre jucătorii de bază, bihorenii s-au impus cu scorul de 24-7 în faţa celor de la Politehnica Cluj.

Partida a început în trombă pentru orădeni, care după patru minute de joc conduceau deja cu 6-0. În prima pauză s-a intrat cu scorul de 8-0. 

Tot cu 8-0 au câştigat şi sfertul secund elevii antrenorului Petar Kovacevic, astfel că la jumătatea disputei CSM-ul conducea deja cu 16-0.

La acest scor, în sfertul III, staff-ul tehnic orădean a mizat mai mult pe tinerii componenţi ai lotului, iar astfel cei de la Poli Cluj au avut ocazia să înscrie şi ei.

În ultima pauză s-a intrat cu 21-4, pentru ca în ultimele opt minute fiecare echipă să înscrie de câte trei ori. Ca urmare, scorul final a fost 24-7 pentru CSM Oradea, care se instalează pe prima poziţie a clasamentului după prima etapă.

Principalii marcatori ai CSM-ului au fost în acest joc Filip Gardasevic, autor a 5 goluri, şi tânărul Adrian Păşcăluţă, cu 4 reuşite. Au mai înscris: Richard Orsos – 3 goluri, David Belenyesi, Darian Luncan, Tommaso Insinna, Levente Vancsik și Ferenc Czenk – câte 2 goluri fiecare, Istvan Szabo şi Nichita Ilisie – câte 1 gol. Pentru CSM a mai jucat Petar Velkic şi portarii Raul Gavriş şi Daniel Turculeţ.

De la clujeni, Patrick Dumitru a fost cel mai eficace, cu 3 goluri. Câte un gol au înscris: Cristian Tohotan, David Rikk, Victor Bota şi Robert Cristian.

Cealaltă echipă bihoreană de polo seniori, CSU Oradea, a evoluat sâmbătă în deplasare, în fieful campioanei, Steaua Bucureşti, unde a cedat cu scorul de 6-15. Pe reprize s-a consemnat: 0-4, 2-4, 1-2 şi 3-5.

Golurile orădenilor de la CSU au fost marcate de: Ianis Soponar – 3, Adrian Pop – Cotuna, David Nica şi Mark Tokai – câte un gol. De la stelişti, Tudor Fulea şi Silvian Colodrovschi au fost cei mai eficace, cu câte 4 goluri.

Prima etapă a Superligii naționale a fost deschisă vineri cu meciul dintre Dinamo și Rapid, scor 16-12.

În etapa a doua, la finele săptămânii viitoare, cele două echipe bihorene, CSU Oradea şi CSM Oradea, se vor întâlni într-un joc în care CSU este considerată formaţia gazdă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!