Echipa de baschet CSM CSU Oradea a câştigat marţi seară, în faţa propriilor suporteri, primul meci din play-off-ul sezonului 2021-2022, împotriva echipei Dinamo Bucureşti, partida având nu doar faze spectaculoase, ci şi momente tensionate, chiar şi îmbrânceli între sportivii celor două echipe şi mici incidente, cum ar fi faptul că unii suporteri au aruncat cu pahare din plastic, pline cu apă, pe teren. 

În Arena Antonio Alexe au fost aproape 2.000 de spectatori, mulţi dintre ei purtând tricourile roşii ale echipei favorite. Meciul s-a jucat în vechea arenă a oraşului, nu în cea nouă cu peste 5.000 de locuri, tocmai pentru că jucătorii orădeni nu s-au obişnuit încă cu aceasta din urmă, iar conducerea clubului nu a vrut să rişte vreo surpriză în play-off.

Premieră cu posibile sancțiuni

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea şi Dinamo Bucureşti a fost una intensă, chiar dacă favoriţi erau anunţaţi orădenii, dat fiind că au încheiat sezonul regular pe locul 2, în timp ce bucureştii au terminat pe locul 7. 

Elevii lui Cristian Achim au condus, însă, pe tot parcursul meciului şi, în ciuda unor scăpări sau momente de neatenţie, au gestionat bine şi sferturile trei şi patru, când, la un moment dat, oaspeţii s-au apropiat pe tabelă. 

Acelea au fost momentele când, atât pe parchet, cât şi în tribune s-a simţit tensiunea. La un moment dat, unii baschetbalişti de la ambele echipe s-au încăierat, însă au intervenit arbitrii şi alţi sportivi, aplanând situaţia. A fost de ajuns, însă, pentru ca unul sau doi suporteri, de undeva de pe rândurile superioare, să arunce cu pahare din plastic cu apă spre teren, unde au şi aterizat acestea, udându-i şi pe ceilalţi fani în cădere. 

După incident în fața tribunelor au fost trimiși agenți de pază, pentru a descuraja și alte ieșiri de acest fel, care pot aduce repercusiuni, ulterior, asupra echipei. 

Este prima dată când se întâmplă astfel de incidente la meciurile echipei de baschet masculin CSM Oradea. Întâmplarea poate provoca cel mult o amendă clubului, dar dacă incidentele de acest fel s-ar repeta, măsurile luate de Federaţie pot duce până la disputarea unor meciuri fără spectatori.

Scorul final al meciului a fost 76-58 în favoarea CSM CSU Oradea, care mai are nevoie de o singură victorie din cele două dispute care au mai rămas.

„Va trebui să fim atenți”

„A fost un meci tipic de play-off, în care, în mod evident, presiunea a fost un pic mai mare pe echipa gazdă, pentru că aşa se întâmplă aproape întotdeauna. Nu ştiu dacă ne-a ajutat faptul că am avut o diferenţă de 17 puncte la pauză, pentru că apoi am început sfertul III deloc bine, deloc focusaţi, am pierdut încrederea şi, după ce reuşim şi dăm 49 de puncte în două sferturi, mai reuşim să dăm doar 27 de puncte în următoarele două sferturi. Va trebui să fim foarte atenţi şi să încercăm să ne păstrăm acelaşi ritm de joc şi aceeaşi concentrare pe tot parcursul jocului, pentru că la un moment dat meciul se putea întoarce. Sigur că suntem fericiţi pentru cele doar 58 de puncte, însă au fost unele momente în care meciul se putea întoarce”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei orădene, Cristian Achim.

Principalii marcatori ai disputei de marţi seară au fost Kris Richard cu 14 puncte, Stephen Holt şi Mark Ogden cu câte 13 puncte, de la CSM CSU Oradea, respectiv Andrei Mandache şi Robert Korita, cu câte 13 puncte, de la Dinamo.

Meciul al doilea dintre CSM CSU Oradea şi Dinamo, din faza sferturilor de finală ale Ligii Naţionale va avea loc vineri, de la ora 17.30, la Bucureşti. 

În cazul în care baschetbaliştii orădeni o vor câştiga şi pe aceea, se vor califica în semifinalele Ligii Naţionale.

Dacă victorioşi vor fi dinamoviştii, meciul decisiv se va juca la Oradea, pe 9 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!