Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea stabilesc record după record. Astfel, miercuri au obţinut cea de-a 22-a victorie consecutivă în campionatul Ligii Naţionale.

Evoluând în deplasare, la Sibiu, formaţia bihoreană a reuşit să se impună cu scorul de 91-70, pe terenul gazdelor de la BC CSU.

Fără Nikola Markovic, suspendat, dar cu Justin Carter, care a revenit pe teren după intervenţia chirurgicală, echipa „roş-albastră” s-a aflat mai tot timpul la cârma disputei.

Deşi jocul care a contat pentru etapa a 26-a a competiţiei naţionale a început modest de ambele părţi, orădenii au reuşit să se desprindă şi să câştige primul sfert cu 21-11.

Secvenţa a doua a fost mai echilibrată. Echipa sibiană a reuşit totuşi să recupereze din handicap şi chiar să treacă la conducere, dar elevii antrenorului Cristian Achim şi-au revenit şi au intrat în avantaj în pauza mare, cu 38-37.

În sfertul al treilea situaţia a fost alta, CSM CSU şi-a impus jocul şi s-a desprins din nou pe tabelă. Cu o apărare bună şi o precizie la finalizare, jucătorii echipei bihorene au ajuns să conducă cu 17 puncte, după care a urmat o anumită relaxare în evoluţia lor, fapt care a permis Sibiului să reducă din handicap. În ultima pauză bihorenii aveau însă zece puncte avans, scor 62-52.

În debutul ultimei secvenţe, trupa orădeană s-a desprins din nou, dar gazdele au avut replică. Totuşi, „roş-albaştrii” au rămas în control, iar ultimele minute le-au aparţinut, astfel că au crescut diferenţa, iar în final s-au impus la o diferenţă de 21 de puncte, cu scorul de 91-70.

După acest succes, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ de 15-1 la general în TOP 10 şi şi-a consolidat prima poziţie.

Mark Ogden a fost principalul marcator al CSM-ului în jocul de miercuri de la Sibiu, cu 22 de puncte înscrise. L-au urmat: Donatas Tarolis cu 19 puncte, Josh Bostic cu 12 puncte şi Stephen Holt, autor a 11 puncte. De la gazde, Daniel Manchon a fost cel mai eficace, cu 15 puncte marcate.

Pentru baschetbaliştii de la CSM CSU urmează acum penultimul joc din TOP 10, sâmbătă, pe teren propriu, cu SCM U Craiova. Partida va avea loc la Oradea Arena, cu începere de la ora 20:30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!