Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus sâmbătă în deplasare, pe terenul formaţiei  CSM Focşani, în etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale. Partida, care a fost transmisă în direct pe canalul YouTube FRB TV, s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu scorul de 75-59.

În mare parte, roş-albaştrii orădenii au fost la timona disputei, fiind aproape în permanenţă în avantaj pe tabelă. La un moment dat gazdele au reuşit să restabilească egalitatea, dar Tudor Fometescu a replicat imediat cu două realizări de la mare distanţă.

În prima pauză, CSM-ul conducea cu 20-17, dar în sfertul al doilea avantajul a crescut, pentru ca la jumătatea confruntării elevii antrenorului Cristian Achim să conducă cu 41-28.

Cu un nivel bun de intensitate defensivă, secvenţa a treia a început bine pentru CSM, care a continuat să se desprindă pe tabela de marcaj, ajungând să conducă la o diferenţă de 18 puncte. În ultima pauză, CSM CSU conducea cu scorul de 58-43.

Ultimul sfert a adus pentru început alte patru puncte pentru vicecampioni, care s-au desprins la 19 lungimi, dar focşenenii au reacţionat cu un parţial de 8-0. Alex Gavrilovic a oprit seria negativă a orădenilor, cu un coş şi fault, după care Bobe Nicolescu a înscris din colţul terenului pentru a mări din nou avantajul.

În cele din urmă, rezultatul partidei a consfinţit o victorie la 16 puncte a CSM CSU-ului, cu scorul de 75-59. Este astfel cel de-al şaselea succes pentru bihoreni, care au o singură înfrângere în actuala ediţie de campionat.

În meciul de la Focşani, Dovis Bickauskis a fost principalul marcator de la CSM CSU, cu 12 puncte înscrise. El a fost urmat de Cătălin Baciu cu 11 puncte, Garlon Green cu 10 puncte, Tudor Fometescu şi Alex Gavrilovic autori a câte 9 puncte.

În următoarea partidă, CSM CSU Oradea va evolua tot în deplasare, marţi, 30 noiembrie, în compania celor de la CSM Miercurea Ciuc.