În ultima partidă pe care au disputat-o pe teren propriu în acest an, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au întrecut sâmbătă seară formaţia CSM Constanţa, la o diferenţă de 14 puncte, cu scorul de 90-76. Astfel, bihorenii au ajuns la cea de-a 11-a victorie consecutivă în Liga Naţională, unde sunt liderii Conferinţei B, cu un bilanţ general de 11-1.

Antrenorul Cristian Achim a început partida în formula: Neal, Năstruț, Nicolescu, Tarolis și Freeman. După un debut echilibrat, încet roş-albaştrii au trecut în control, iar la capătul primului sfert au ajuns să conducă cu scorul de 30-15.

Oradea a trecut în rotaţie în sfertul II şi, deşi au fost ceva probleme în ofensivă, CSM CSU a reuşit chiar să îşi mărească diferenţă, ajungând să conducă cu 20 de puncte, pentru a intra în pauza mare însă cu scorul de 50-36.

În sfertul III trupa bihoreană şi-a accentuat dominarea, ajungând să conducă şi cu 25 de puncte, după minute în care au ieşit la rampă Donatas Tarolis şi Luca Năstruţ, dar şi Erick Neal.

Echipa constănţeană a mai redus din handicap pe finalul secvenţei, iar în ultima pauză s-a intrat cu 74-57 pentru CSM CSU.

Şi în ultimele zece minute roş-albaştrii au fost cei care au dat tonul jocului, s-au distanţat din nou la peste 20 de puncte, dar pe final, pe fondul schimbărilor din echipă, oaspeţii au mai redus din diferenţă, iar CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 90-76, ajungând la cea de-a 11-a victorie consecutivă în campionat.

„A fost un meci pe care, în mod evident, ne-am dorit să-l câștigăm. Știam că Richard nu poate juca. Are o problemă mai veche la genunchi. Una care îl supără foarte tare. Este supus acum unui tratament și din această cauză nu a putut juca în această seară. Ceilalți jucători însă au fost la datorie și au făcut o treabă bună. Am obținut o victorie relativ lipsită de emoții. Mă bucur pentru acest lucru”, a afirmat antrenorul Cristian Achim, după partidă.

Principalii marcatori ai echipei orădene în disputa de sâmbătă seara au fost Donatas Tarolis, Bobe Nicolescu și Luca Năstruț, autori a câte 13 puncte, Nijal Pearson cu 12 puncte, Erick Neal şi Jon Arledge cu câte 11 puncte. De cealaltă parte, Cedric Henderson Jr a reușit 27 puncte, find cel mai eficace de la CSM Constanța.

După cum transmite clubul orădean, Kris Richard a fost menajat la acest joc, el efectuând o ședință de tratament medical pentru o veche problemă la genunchi, „staff-ul tehnic luând decizia de a-l proteja după ce au fost necesare 72 ore de repaos total după efectuarea tratamentului”.

Următorul joc pentru roş-albaştrii va avea loc joi, 28 decembrie, de la ora 17:45, la Tîrgu Mureș, cu echipa locală CSM. Meciul va fi televizat, urând a fi transmis de Digi Sport și Prima Sport.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!