Handbalistele de la CSU Oradea au obţinut sâmbătă cea de-a opta victorie din actualul sezon al campionatului Diviziei A, după ce s-au impus acasă în meciul cu maramureşencele de la CS Marta Baia Mare, la o diferenţă de opt goluri.

Locul trei în clasament

Meciul, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă a Univeristăţii din Oradea, s-a încheiat cu scorul de 28-10, după ce la pauză orădencele, pregătite de antrenoarea Doina Ardelean aveau un avantaj de trei goluri, scor 13-10.

CSU Oradea a avut parte de această dată de un joc ceva mai facil, primind vizita ultimei clasate, echipă ce a obţinut o singură victorie până în prezent. De altfel, acest aspect s-a văzut şi în evoluţia din teren, până la final, orădencele reuşind o victorie clară, la diferenţă de opt goluri.

Principala marcatoare a formaţiei bihorene a fost Duţu, autoare a 12 goluri.

Prin acest succes, elevele antrenoarei Doina Ardelean au totalizat 25 de puncte şi şi-au consolidat poziţia a III-a a clasamentului Seriei D din Divizia A.

Pe primul loc se află formaţia antrenorului orădean Sebastian Tudor, Crişul Chişineu Criş, care s-a impus vineri, cu 26-15, pe terenul celor de la CSU Reşiţa, totalizând 39 de puncte.

Poziţia a II-a este ocupată de CSM Tg. Mureş, formaţie care a câştigat, sâmbătă, jocul de acasă că CS Universitatea de Vest Timişoara, cu scorul de 36-29, şi are acum 35 de puncte.

 

CSU Oradea – Marta Baia Mare 28-20 (13-10)

CSM Oradea: Fulgescu, Pintea – Duţu 12 goluri, Hercuţ 4, Damian 4, Petric 3, Abodi 2, Preducă 2, Toma 1, David, Corondan şi Horj. Antrenoare: Doina Ardelean.

Marta Baia Mare: Ciurte, Moysh – Demian 5, Porohniuc 4, Asaftei 4, Eremici 2, Popan 2, Leş 1, Racolţa 1, Mici 1, Igel şi B. Tebecs. Antrenori: Ioana şi Ioan Marta.

Au arbitrat: Amalia Constantinescu şi Iasmina Lascu

 

În etapa viitoare, CSU Oradea va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, 7 martie, cu CSM Tg. Mureş.