Gala "Colosseum Tournament Romania" de vineri seară, care trebuia să se desfăşoare la Oradea, dar din motive cauzate de măsurile impuse în timpul pandemiei de Covid-19 s-a ţinut în Ungaria, la Biharkeresztes, a adus o victorie şi o înfrângere pentru luptătorii orădeni participanţi.

De departe, cel mai clar meci câştigat l-a avut Sandu Lungu, care în Main Event-ul evenimentului l-a avut ca adversar, la categoria +100 kg, pe ungurul Hajdu Tamas.

Doar un minut şi jumătate a durat confruntarea dintre cei doi, pentru că la primul contact mai serios dintre ei, "Muntele Bihorului" l-a pus la podea pe adversarul său maghiar, care a fost numărat de arbitru şi nu a mai putut continua lupta. Astfel, Sandu Lungu s-a impus în această dispută fără a se întrebuinţa foarte tare. Ca de obicei, Sandu şi-a făcut intrarea în ring pe melodia "Pune-i la pământ", de această dată interpretată live de cântăreţul Puya, prezent în sală.

Din păcate însă, la categoria 67 kg, celălalt orădean participant, Adrian Maxim, a fost nevoit să se recunoască învins în faţa gălăţeanului Marian Lăpuşneanu.

După cele trei reprize a câte trei minute, arbitrii au decis că nu se poate desemna un învingător şi au dus disputa în prelungiri. Aici, gălăţeanul Marian Lăpuşneanu l-a trimis la podea o dată pe Maxim, care a fost numărat de arbitru, fapt care l-a costat, pentru că apoi nu a mai avut timp să riposteze, întrucât l-a câteva secunde s-a auzit gongul final. Astfel, orădeanul a cedat acest meci, chiar dacă a fost cea mai disputată şi echilibrată luptă din cadrul acestui eveniment.

De menţionat că gala din Ungaria s-a desfăşurat fără spectatori, dar a fost transmisă televizată, fiind preluată de FightBox TV, care emite în 60 de ţări de pe patru continente.