Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut marţi seară o victorie importantă la Timişoara, în restanţa cu echipa locală SCM Ohma.

Meciul, care s-a desfăşurat în Sala Constantin Jude, s-a încheiat cu victoria orădenilor, cu scorul de 67-62.

Deşi au condus în permanenţă pe tabelă, orădenii au avut ceva emoţii în sfertul IV, când gazdele s-au apropiat la două puncte, scor 53-55, însă finalul a fost gestionat bine de „roş-albaştri”, care au beneficiat şi de un coş de trei puncte, reuşit de Markovic, când era mai mare nevoie de el, iar victoria a fost obţinută la o diferenţă de cinci puncte.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, însă CSM CSU a trecut în avantaj și a încheiat primul sfert la conducere cu 17-12.

În secvenţa secundă, gazdele s-au apropiat și au avut mai multe șanse să preia inițiativa pe tabela de marcaj, dar Oradea a reacționat și a găsit soluții să se mențină în avantaj. Astfel, după ce elevii antrenorului Cristian Achim şi-au adjudecat şi sfertul II cu 18-11, în pauza mare, CSM CSU Oradea conducea cu 12 puncte, scor 35-23.

Debutul sfertului III a adus Timișoarei două coșuri de trei puncte, ceea ce a făcut ca diferenţa pe tabelă să se înjumătăţească. Vicecampionii au reacţionat bine, dar în cele din urmă SCM Ohma şi-a adjudecat secvenţa cu 21-18, pentru ca în ultima pauză scorul să devină 53-44 pentru CSM CSU Oradea.

Din păcate, defensiva formaţiei bihorene a avut de suferit în ultimele zece minute, fapt care a făcut ca gazdele să se apropie la doar două puncte de CSM CSU. A urmat însă un parțial de 6-0 în favoarea orădenilor, care s-au desprins la zece puncte. În replică, şi Timișoara a reușit un parțial de 7-0, venind la o posesie cu un minut înainte de final. A fost momentul când Nikola Markovic a marcat coșul de trei puncte, care a adus liniştea, iar CSM CSU Oradea a rămas în avantaj până la final, când a consemnat succesul cu scorul de 67-62.

A fost cea de-a 19-a victorie a trupei orădene în actuala ediţie de campionat, fapt care îi consolidează poziţia a IV-a a clasamentului, cu 45 de puncte.

În partida de marţi seară, Alex Gavrilovic a fost cel mai eficace de la CSM CSU, cu 14 puncte înscrise. El a fost urmat de Nikola Markovic, cu 13 puncte, Kris Richard, cu 10 puncte, şi de Garlon Green, autor a 10 puncte.

De partea cealaltă, de la timişoreni, Alex Olah a fost principalul marcator, cu 18 puncte.

Având în vedere că meciul a contat pentru etapa a 14-a, fiind o restanţă, ambele echipe au avut absențe. La orădeni, Strahinja Jovanovic, fiind legitimat ulterior acestei etape, nu a avut drept de joc, iar Dovis Bickauskis este accidentat. La gazde au lipsit chiar patru jucători din diferite motive, Gary Talton, Sherwood Brown, Laci Lazar și Nikola Gajic.

Cele două echipe se vor întâlni din nou în această săptămână, vineri seară, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe din Oradea, într-o partidă ce va conta pentru etapa a 29-a a sezonului regulat din Liga Naţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!