Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut, marţi seara, o victorie surprinzătoare în primul joc din Turcia, din cadrul turneului Grupei D a FIBA Europe Cup.

În prima confruntare a evenimentului care se desfăşoară la Istanbul, trupa bihoreană a dat peste echipa gazdă, Beşiktaş, pe care a reuşit s-o învingă la o diferenţă de opt puncte, cu 91-83, după ce şi la pauza mare "roş-albaştrii" conduceau cu 11 puncte, scor 51-40.

Jocul a fost controlat în mare măsură de către formaţia antrenată de Cristian Achim, tehnician care a început disputa cu: Broussard, Holt, Nicolescu, Green şi Baciu.

Cu o evoluţie bună atât în faza ofensivă, cât şi în cea defensivă, cu numeroase acţiuni colective de efect şi cu un ritm bun, trupa bihoreană şi-a adjudecat la două puncte primul sfert (scor 24-22), dar în secvenţa secundă s-a desprins şi a intrat în pauza mare cu un avantaj nesperat, scor 51-40.

În partea a doua, gazdele au încercat să revină şi să refacă din diferenţă, au reuşit chiar să se apropie la patru puncte, cu zece minute înainte de final, scor 67-63, dar secvenţa decisivă a fost bine abordată de "leii roşii", care au avut un joc bun în apărare, iar atacul şi-a făcut datoria.

Astfel, ultimul sfert a fost adjudecat de orădeni (cu 24-20), care au câştigat meciul la o diferenţă de opt puncte, scor 91-83, fapt care reprezintă "un succes de mare importanţă, atât ca prestigiu, cât şi ca impact în ceea ce priveşte startul campaniei continentale", după cum transmite şi conducerea clubului CSM, pe site-ul oficial.

Cel mai eficace baschetbalist al echipei orădene a fost în această confruntare Dragan Zekovic, autor a 22 de puncte şi 5 pase decisive. Giordan Watson şi Aaron Broussard au marcat câte 15 puncte, în timp ce Garlon Green a contribuit cu 14 puncte şi 8 recuperări. 

Prima zi a turneului de la Istanbul a fost o zi fastă pentru echipele româneşti, după ce şi BC CSU Sibiu a învins echipa bulgară Balkan Botevgrad, cu scorul de 88-75. Astfel, ambele echipe din ţara noastră au făcut un prim pas important către calificarea în faza următoare.

Miercuri este zi de pauză la Istanbul, pentru ca etapa a II-a a grupei D să programeze joi partidele dintre CSM CSU Oradea şi Balkan Botevgrad, de la ora 14, şi BC CSU Sibiu – Beşiktaş Istanbul, cu începere de la ora 17.