Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut sâmbătă o victorie in-extremis în disputa de la Piteşti, din prima etapă a fazei a doua a Ligii Naţionale, TOP 10. Bihorenii s-au impus cu scorul de 81-80, după ce au marcat coşul victoriei în ultima secundă.

Aşa cum era de aşteptat, partida FC Argeș Pitești - CSM CSU Oradea a fost echilibrată, doar în primele 15 minute cele două echipe alternând de 14 ori la conducere pe tabela de marcaj.

Din păcate, jocul ofensiv al „roş-albaştrilor” nu a funcționat prea bine în primul sfert, dar echipele au rămas aproape pe tabelă, însă CSM-ul a intrat în prima pauză în avantaj, cu scorul de 22-19.

În sfertul al doilea, jucătorii echipei gazdă au părut mai proaspeţi, au reuşit şi un parţial de 14-0, fapt care le-a permis să se desprindă la zece puncte pe tabelă, pe fondul unor probleme în defensiva orădeană. Totuşi, chiar înainte de pauza mare, CSM CSU a fost cea care a reuşit să înscrie nouă puncte consecutive, iar la jumătatea disputei FC Argeş conducea cu 44-40.

În sfertul III piteştenii au rămas la conducere, dar Oradea s-a menţinut aproape de adversar, Cătălin Baciu remarcându-se în acest interval cu mai multe puncte înscrise. Nikola Markovic a înscris ultimele puncte ale secvenţei, iar scorul cu zece minute înainte de final a devenit 61-57 pentru FC Argeş.

Debutul ultimei secvenţe a adus desprinderea gazdelor pe tabelă, la opt puncte, dar Bobe Nicolescu şi Kris Richard au replicat cu două coşuri de trei puncte, pentru a apropia trupa orădeană la două puncte de adversar.

Apoi, Erik Neal şi Bobe Nicolescu au marcat pentru a duce Oradea în avantaj. S-a mers cap la cap, cu răsturnări de scor, iar finalul de joc a fost de nerecomandat cardiacilor. Cu 20 de secunde înainte de final Jevtovic a marcat pentru gazde, pentru a duce FC Argeşul în avantaj. Numai că Kris Richard a marcat de trei puncte în ultima secundă pentru CSM CSU, pentru a aduce formaţiei orădene victoria, cu scorul de 81-80.

După această partidă, CSM CSU Oradea are 8-1 la general şi ocupă în continuare primul loc în TOP 10 din Liga Națională.

În partida de la Piteşti, Kris Richard a înscris 15 puncte şi a fost principalul marcator al CSM-ului, în timp ce Nikola Markovic a contribuit cu 14 puncte, Cătălin Baciu a reuşit 13, iar Erick Neal a marcat 12 puncte. De la gazde, Nikola Jevtovic a înscris 21 de puncte, fiind cel mai eficace de la FC Argeș.

Următoarea partidă pentru baschetbaliştii echipei orădene este programată miercuri, 8 februarie, de la ora 19:30, la Oradea Arena, cu ciprioţii de la Keravnos BC, în ultima etapă din Grupa L a FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!