Echipa orădeană de volei feminin CSU a debutat cu o victorie în trei seturi în noul an. Elevele antrenoarei Mariana Szabo – Alexi au întrecut, duminică, pe teren propriu, formaţia ACS Transilvania Braşov.

Meciul, care a avut loc la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea şi care a contat pentru etapa a X-a a campionatului Diviziei A2 Seria Vest, s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru orădence, care pe seturi s-au impus cu: 26-24, 25-20 şi 25-21.

Partida se anunţa una dificilă, având în vedere că cele doua echipe erau despărţite în clasament doar de un singur punct.

La solicitarea formaţiei oaspete, ziua de disputare a fost decalată cu o zi din cauza faptului că o parte din componente aveau programate examene la facultate. Gazdele au acceptat solicitarea întelegând situaţia, însă acest lucru le putea afecta negativ deoarece, în acelaşi timp, sportivele de la LPS Bihorul Oradea aveau programată etapă în campionatul naţional de junioare.

La acestea se adaugă accidentarea ridicătoarei Roxana Haidu Roxana, care a fost diagnosticată cu ruptură musculară şi nu a putut evolua în această partidă.

Startul jocului a fost destul de greoi, gazdele s-au întrebuinţat serios pe fiecare final de set pentru a reuşi obţinerea victoriei. Orădencele au reuşit să se mobilizeze, experienţa superioară, precum şi dorinţa tinerelor studente de a dovedi că pot să evolueze la acest nivel şi să ajute echipa, au fost calităţile determinante ce au înclinat balanţa în favoarea orădencelor.

Primul set a fost foarte echilibrat. Deşi au condus, gazdele au fost egalate pe final, iar setul s-a încheiat în prelungiri, după ce oaspetele au reuşit să egaleze la 24.

Următoarele două seturi au fost presărate cu multe răsturnări de scor. Spectatorii prezenţi la sală au încurajat gazdele şi s-au bucurat de o serie de faze spectaculoase, cu atacuri în forţă şi recuperări acrobatice în apărare, iar în final au aplaudat victoria echipei CSU Oradea, care a înregistrat a opta victorie în acestă ediţie de campionat.

"Deşi întreaga echipă merită felicitari, se cuvine să remarcăm debutul în acest joc al jucătoarei Ana Pintea, care, alături de Flavia Chiş, este legitimată la clubul ACS Viitorul Borş şi sunt antrenate de prof. Adrian Holhoş", a declarat managerul formaţiei CSU Oradea, Paul Alexi – Szabo.


CSU Oradea - ACS Transilvania Braşov 3-0 (26-24, 25-20, 25-21)

CSU Oradea: Fîcă Iuliana (căpitan), Radu-Fîcă Ana Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Rizea Antonia (libero), Maran Andreea, Chiş Flavia, Pintea Ana. Antrenor: lector univ. dr. Marian Szabo-Alexi.

Iată şi celelalte rezultate ale primei etape din 2018 din Divizia A2, Seria Vest, la volei feminin:

SCMU Craiova - Volei Club Deva 3-0 (25-13, 25-14, 25-21)

Politehnica Timişoara - CSU CNE Medicina Târgu Mureş 3-0 (echipa din Tg. Mureş s-a retras din campionat)

FC Argeş Piteşti - CSM Sibiu 3-0 (25-21, 25-15, 26-24)

Următoarea partidă pentru CSU Oradea va avea loc tot acasă, sâmbătă, 27 ianuarie, jocul urmând a se desfăşura tot la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea.