Handbaliştii de la CSM Oradea au câştigat la limită, cu un gol înscris în ultima secundă, derby-ul etapei din acest week-end din cadrul campionatului Diviziei A.

Urma scapă turma!

Aflaţi pe primul loc în Seria D, bihorenii s-au deplasat la Craiova, unde, duminică, au întâlnit echipa de pe locul III, formaţia locală CS Universitatea.

Jocul, care a fost foarte echilibrat s-a încheiat cu victoria cu scorul de 27-26 a trupei orădene, pregătite de antrenorul George Tăutu. CSM  a înscris golul victoriei însă la ultima fază a jocului, prin Alexandru Potera.

Şi prima repriză a fost foarte echilibrată şi s-a încheiat tot în favoarea orădenilor şi tot la limită, cu 12-11.

În partea a doua, handbaliştii de la CSM s-au desprins însă la 24-20 în minutul 51. Totuşi, craiovenii n-au renunţat la luptă, au egalat la 26 în minutul 59, prin golul lui Ţiu, şi au avut atacul în ultimele 30 de secunde, însă o pasă greşită a dus mingea la portarul Răzvan Costin.

Acesta a declanşat contraatacul, la capătul căruia Alexandru Potera a înscris golul victoriei în ultima secundă.

Pe locul întâi

Antrenorul echipei bihorene, Gheorghe Tăutu, a afirmat după meciul de la Craiova că acesta a constituit cel mai bun joc al echipei din acest sezon. 

"Am făcut la Craiova cel mai bun meci din acest sezon şi îmi felicit băieţii pentru determinarea de care au dat dovadă. Cu o defensivă bine pusă la punct, am reuşit să anihilăm adversarul, cu toate că am avut multe greşeli tehnice individuale, coroborate cu multe ratări unu la unu cu portarul. Din fericire, în final, am reuşit să facem faţă presiunii şi să câştigăm", a declarat Tăutu pentru handbalmania.ro.

Prin acest succes, handbaliştii bihoreni şi-au consolidat prima poziţie în clasamentul Seriei D a Diviziei A, făcând un pas mare către calificarea la turenul semifinal.

CSM Oradea are acum 46 puncte şi este urmată de Unirea Sânnicolau Mare, cu 39 de puncte, în timp ce pe locul al III-lea se află în continuare Universitatea Craiova, cu 37 de puncte.

Principalul marcator al "roş-albaştrilor" în derby-ul de duminică de la Craiova a fost Devid Munea, autor a 10 goluri.

 

CS Universitatea Craiova – CSM ORADEA 26-27 (11-12)

Universitatea Craiova: Lupitu, Gheorghiţă – A. Păun 9 goluri, Luntraru 7, Neacşu 3, Iovănescu 3, Ianăşi 2, Ţiu 2, M. Păun, Drugă, Ruşeanu, Budoiu şi Coadălată. Antrenor: Cătălin Popescu.

CSM Oradea: Costin, Duma – Munea 10 goluri, Oarga 6, Mihăilescu 4, Mateaş 4, Potera 2, Radu 1, Pomian, Costea, Szasz, Teodorescu, Chiorean, Ivancov, Zamfir şi Szilagyi. Antrenor: George Tăutu.

Au arbitrat: Marian Drăghici şi Ionuţ Drăguţ.

 

În celelalte două partide ale etapei a 20-a, de duminică, 1 martie, HC Beldiman Arad şi CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu au remizat cu scorul de 24-24 pe terenul primei formaţii, iar în derby-ul timişorean, CSU Politehnica II a fost învisnă pe teren propriu de CNOPJ cu 33-29.

În etapa viitoare, ultima a turului al doilea al campionatului, CSM Oradea va sta. Următorul joc pentru bihoreni va avea loc peste două săptămâni, pe 15 martie, tot în deplasare, cu CSU "Constantin Brâncuşi" Tg. Jiu, în prima rundă a returului II.

 

Vezi aici finalul spectaculos al meciului de duminică: