Poloiştii de la CSM Oradea au început foarte bine turneul Grupei C din faza preliminară a Ligii Campionilor Europeni, turneu pe care îl găzduiesc în aceste zile la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Joi seara, în jocul care a inaugurat acest turneu, orădenii au primit replica formaţiei turce Enka SC Istanbul, pe care au reuşit s-o învingă la o diferenţă concludentă, de 12 goluri, cu scorul de 20-8.

Pe reprize s-a consemnat: 2-1, 8-3, 4-3 şi 6-1. 

Doar prima repriză a fost ceva mai echilibrată, după care elevii antrenorului Petar Kovacevic au început să-şi impună jocul şi să se distanţeze pe tabelă, ajungând ca la pauza mare să aibă o diferenţă de şase goluri, scor 10-4.

Portarul Lazar Dobozanov a avut din nou mai multe intervenţii foarte bune, în special în prima parte a disputei, dar s-au remarcat din plin şi jucătorii de atac. Spre exemplu, Filip Gardasevic a dovedit din nou că este un bun marcator, reuşind să înscrie patru goluri. Totuşi, cel mai eficace în acest joc a fost David Belenyesi, cu cinci reuşite. Trei goluri a marcat şi căpitanul Tiberiu Negrean.

De asemenea, câte o dublă au semnat Nichita Ilisie, Levente Vancsik şi Istvan Szabo. Câte un gol au marcat Ivan Gusarov şi tânărul Tomasso Insinna.

De partea cealaltă, Georgios Dervisis a fost cel mai eficace de la Enka SC Istanbul, cu 3 goluri marcate.

Orădenii nu s-au putut baza la acest joc pe Petar Velkic, din cauza unei probleme medicale.

În jocul al doilea al zilei de joi, Spandau 04 Berlin a învins la două goluri, cu 12-10, echipa PAOK Salonic, după un joc echilibrat, care, pe reprize a consemnat: 2-3, 3-2, 4-2 şi 3-3. 

După prima etapă, CSM Oradea s-a instalat pe primul loc în clasamentul grupei, cu 3 puncte și golaveraj +12.

Vineri, în etapa a doua, CSM va juca din nou în deschidere, de la ora 18:30, cu nemţii de la Spandau Berlin. Se anunţă un nou joc interesant, echipa germană fiind una cu pretenţii la primele locuri ale grupei.

În cealaltă partidă de vineri, de la ora 20:30 vor evolua AN Brescia (principala favorită a turneului) cu PAOK Salonic. Turcii de la Enka SC Istanbul vor avea liber în această etapă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!