Aşa cum era de aşteptat, handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut, duminică, cea de-a opta victorie din actuala ediţie de campionat a Diviziei A, Seria D.

Elevii antrenorului George Tăutu au primit, la Arena Antonio Alexe, replica ultimei clasate, formaţia CSU Politehnica Timişoara. Meciul care a contat pentru etapa a 11-a a fost adjudecat de orădeni la o diferenţă de 13 goluri, cu scorul de 36-23, după ce la pauză "roş-albaştrii" conduceau cu doar două goluri, scor 15-13.

Surprinzător, prima repriză a fost ceva mai echilibrată, cel mai mult conducând gazdele cu patru goluri, 13-9 şi 14-10. S-a intrat în pauză cu o diferenţă de doar două goluri, scor 15-13, dar în repriza secundă bihorenii s-au dezlănţuit, ajungând să conducă la o diferenţă de zece goluri, cu 26-16, în minutul 46.

Chiar dacă i-au trimis pe teren pe cei mai tineri jucători şi cei care au fost mai puţin utilizaţi până acum în campionat, orădenii au continuat să-şi crească diferenţa pe tabelă, iar în final să câştige cu scorul de 36-23.

Benjamin Szabo a fost cel mai eficace jucător al CSM-ului în partida de duminică, cu 7 goluri marcate. El a fost urmat de Ghiţă Mateaş, autor a 6 goluri, Paul Oarga şi Szasz Csongor, cu câte 4 goluri, Adrian Mihăilescu şi Andrei Teodorescu, cu câte 3 reuşite, Petru Pomian, Georgel Costea şi portarul George Duma, cu câte 2 goluri, şi de Răzvan Radu, Claudiu Chioean şi Alexandru Potera, care au marcat câte un gol.

De partea cealaltă, de departe, cel mai eficace jucător de la timişoreni a fost Victor Ionuţ Niţă, cu 13 goluri marcate.

Acesta a fost cel de-al optulea succes din cele zece partide pentru formaţia orădeană în actualul sezon al Diviziei A. În urma lui, CSM-ul are 25 puncte şi se menţine pe prima poziţie a clasamentului. 

În următoarea etapă, handbaliştii orădeni vor evolua joi, 28 noiembrie, de la ora 17, în deplasare, la Arad, cu HC Beldiman din localitate.