Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au avut din nou o evoluţie modestă, vineri seara, în ultimul joc de acasă din faza TOP 10 a Ligii Naţionale. Cu toate acestea, elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit să se impună, la Oradea Arena, în faţa celor de la Dinamo, cu scorul de 66-64.

În nota ultimelor evoluţii, primul sfert a fost din nou sub aşteptări pentru CSM CSU, care în primele zece minute a părut o echipă apatică, iar în prima pauză bucureştenii au intrat în avantaj cu scorul de 18-14.

Nici sfertul II nu a fost unul strălucit, echipa orădeană reuşind să egaleze o singură dată, la 21, în rest alb-roşii s-au aflat tot timpul în avantaj. Pe tot parcursul acestor zece minute s-au marcat puţine puncte, 14 de orădeni, respectiv 13 de către dinamovişti, iar bucureştenii aveau un avantaj de trei puncte la jumătatea disputei, scor 28-31.

În sfertul III însă situaţia s-a mai schimbat, Oradea şi-a amintit că este gazda acestui joc şi că ar mai trebui să ofere spectacol pentru public, iar Cătălin Baciu a ieşit la rampă. După trei minute de la reluarea jocului, CSM CSU a trecut în avantaj, ba mai mult s-a desprins la 55-46, pentru a avea un avans de opt puncte la ultima pauză, scor 57-49.

Din păcate, ultima secvenţă a adus un nou recul în jocul roş-albaştrilor care, pe tot parcursul sfertului IV, nu au reuşit să înscrie mai mult de 9 puncte. Asta a făcut ca dinamoviştii să vină din nou la conducere, printr-un coş de trei puncte înscris de Andrei Mandache. Totuşi, replica a venit rapid de la Jon Arledge, care a readus Oradea în avantaj.

Finalul de joc a scos în evidenţă evoluţia modestă a celor două echipe, prin greşelile comise. Însă, Oradea a reuşit să se impună şi să mai adauge două puncte în clasament, după ce a câştigat cu scorul de 66-64.

Principalul marcator în acest duel a fost de la gazde Cătălin Baciu, autor a 13 puncte, în timp ce Toddrick Gotcher a înscris 12 puncte. De la Dinamo, cel mai eficace a fost Sean Evans cu 19 puncte, în timp ce fostul jucător al CSM-ului, Andrei Mandache a marcat 14 puncte.

După această partidă, CSM CSU Oradea a ajuns la cea de-a 14-a victorie în TOP 10 Liga Naţională, unde are şi 3 înfrângeri şi se menţine pe locul 2.

Ultima etapă din TOP 10 o programează pe formaţia orădeană să evolueze în deplasare, tocmai pe terenul campioanei, la Cluj Napoca, cu U BT, joi, 4 aprilie, de la ora 18.15.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!