Chiar dacă a utilizat mulţi jucătorii tineri, formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a impus clar, vineri seara, în cel de-al doilea joc pe care l-a disputat în acest sfârşit de săptămână la Timişoara, şi primul din cadrul Turneului 12 din sezonul regular al Ligii Naţionale.

Bihorenii i-au avut ca adversari pe harghitenii de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, echipă pe care au învins-o la o diferenţă de 36 de puncte, cu scorul de 92-56.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Fometescu, Green, Markovic şi Baciu. Acesta din urmă s-a remarcat din plin în primele două sferturi.

După primele zece minute de joc, CSM CSU conducea deja cu scorul de 23-7, Baciu având un procentaj de sută la sută.

În sfertul II, tehnicianul orădean a început să rotească jucătorii, iar pe acest fond jocul a fost ceva mai echilibrat, dar până la pauza mare, "roş-albaştrii" au ajuns să conducă la o diferenţă de 20 de puncte, cu scorul de 46-26. În această perioadă a debutat însă în echipa bihoreană, Ramone Moore Jr, jucător care a fost trimis pentru prima oară în teren de antrenorul Cristian Achim.

Secvenţa a treia a început foarte bine pentru CSM CSU, care a reuşit un parţial de 13-4, deşi în trupa orădeană pe teren se aflau patru jucători români, Marinău, Fometescu, Nicolescu şi Baciu. Alături de ei evolua şi Green. "Leii roşii" au continuat să se distanţeze pe tabelă, ajungând să conducă chiar şi cu 34 de puncte, iar până la ultima pauză toţi jucătorii utilizaţi de tehnicianul roş-albastru şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Ultimul sfert i-a avut în teren pentru CSM CSU şi pe tinerii Marinău şi Vescan. Primul l-a servit la semicerc pe Moore pentru o triplă pe tranziţie, iar cel de-al doilea a înscris pe contraatac, mărind diferenţa la peste 40 de puncte.

Ultimele minute a consemnat o alcătuire cu cinci jucători români în teren pentru CSM CSU, iar ultima sirenă a consemnat o victorie clară, cu 92-56 pentru trupa orădeană, care a bifat, astfel, cea de-a 15-a victorie din acest sezon al Ligii Naţionale, urcând pe locul al 4-lea al ierarhiei la zi.

În meciul de vineri seara de la Sala Constantin Jude din Timişoara, pentru formaţia orădeană principalul marcator a fost Cătălin Baciu, 25 puncte. L-a urmat debutantul Ramone Moore, cu 14 puncte, şi Bobe Nicolescu, 11 puncte.

De partea cealaltă, de la formaţia ciucană, Emanual Shepherd a fost cel mai eficace, cu 14 puncte.

În următorul joc, şi ultimul de la turneul din Timişoara, CSM CSU Oradea se va duela sâmbătă, de la ora 16, cu CSM Focşani, într-o partidă care poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul de YouTube FRB TV.

Vezi întreaga partidă: