Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus din nou în faţa echipei BC CSU Sibiu, în cel de-al treilea joc pe care l-au disputat pe teren propriu în acest sezon în compania formaţiei de pe Cibin.

De această dată, în jocul disputat duminică seara la Arena Antonio Alexe, "roş-albaştrii" au câştigat partida care a contat pentru etapa a 5-a din Grupa valorică A a Ligii Naţionale, cu scorul de 85-73.

Jocul a constituit o premieră pentru orădeni în disputele lor cu sibienii, ei reuşind să-şi adjudece toate cele patru sferturi, cu 20-17, 23-19, 20-19 şi 22-18.

Partida a fost una specială, prin faptul că a marcat aniversarea unui deceniu de la preluarea echipei de către antrenorul Cristian Achim. De altfel, pentru activitatea sa din această perioadă de zece ani, tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea a şi fost premiat, la începutul partidei, de viceprimarul Florin Birta, fost preşedinte al clubului CSM.

Achim a început jocul de duminică avându-i în teren pe Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Chiar dacă oaspeţii au marcat primele patru puncte ale jocului, bihorenii au revenit şi şi-au adjudecat primele zece minute cu 20-17.

Sfertul II a fost controlat de orădeni, care, cu toate că au avut dificultăţi de la distanţă, au avut un procentaj bun la aruncările de două puncte şi, după ce s-au desprins la zece puncte, scor 37-27, şi-au adjudecat această repriză cu 23-19, ceea ce a făcut ca în pauza mare tabela de marcaj să indice 43-36 pentru campioană.

Deşi mai echilibrat, sfertul III a fost adjudecat tot de CSM CSU, cu 20-19, pentru ca ultima pauză să consemneze scorul de 63-55, în favoarea gazdelor.

Şi ultima secvenţă a aparţint tot "roş-albaştrilor", care i-a scutit pe fani de un final cu suspans, orădenii controlând situaţia pe tabela de marcaj. Astfel, bihorenii au câştigat jocul la o diferenţă de 12 puncte, scor 85-73, ajungând la a treia victorie din acest sezon al Diviziei A.

Kris Richard a marcat 18 puncte, Giordan Watson, 14 puncte, Dragan Zekovic, 11 puncte, iar Nikola Markovic a înscris 10 puncte pentru CSM CSU, în timp ce pentru echipa sibiană, Randal Falker şi Isaiah Philmore au marcat câte 18 puncte.

După joc, antrenorul Cristian Achim a mers în mijlocul galeriei, unde a sărbătorit victoria şi momentul său de la cârma formaţiei bihorene.

Cele două formaţii se vor duela din nou, miercuri, dar la Sibiu, în cadrul etapei a 4-a din FIBA Europe Cup.