Ultimul derby al judeţului Bihor la fotbal din acest sezon, desfăşurat sâmbătă seara, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" a fost unul aparte. Fără miză, antrenorii celor două echipe au încercat să dea mai mult credit tinerilor, tehnicianul gazdelor, Florin Fărcaş, şi-a menajat chiar toţi titularii, înaintea partidei de baraj cu CS Hunedoara, de miercuri.

Jocul CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1, cu un gol al victoriei marcat în minutul 90, de Andrei Hosu, după o lovitură liberă executată însă de portarul Vlad Gheţe, cel care a fost surpriza plăcută a acestei dispute, el intrând în ultimele zece minute ale jocului, pentru a-şi face retragerea din activitatea competiţională.

În minutul 26, A. Hosu de la orădeni a scăpat în careul celor de la Lotus, a driblat un adversar, dar apoi a fost faultat de Bala, iar arbitrul a dictat penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată şi transformată cu siguranţă de Paul Chiş Toie, care a deschis scorul, 1-0 pentru CAO. Pe finalul primei reprize cei de la Lotus au fost mai periculoşi, iar după ce Al. Jurcuţ a şutat de la 14 metri puţin pe lângă poartă, în minutul 45+1, după o lovitură de colţ de pe dreapta, Sg. Ciocan a reluat din şase metri, dar portarul echipei CAO a fost la post.

În partea a doua, cei de la Lotus au început mai bine, iar în minutul 48 au reuşit să restabilească egalitatea. Angajat în careu, Sergiu Ciocan l-a învins pe portarul Barabaş cu un şut bun sub transversală, de la 14 metri. Lipsa de experinţă şi tracul tinerilor jucători din cele două echipe s-a văzut, astfel până în minutul 74 nu s-a mai consemnat vreo ocazie. Atunci însă, Andrei Hosu de la gazde a prins un şut bun din voleu, dar pe lângă poartă.

În minutul 82 însă s-a produs un moment aplaudat de spectatori. Antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş l-a înlocuit pe portarul Barabaş cu Vlad Gheţe (foto), cel care este şi antrenorul cu portarii de la orădeni şi pe care l-a introdus pentru a-şi lua adio de la activitatea de fotbalist. Vlad Gheţe a oferit însă momente spectaculoase la meciul său de retragere. El a avut două bune intervenţii, dar mai mult decât atât în minutul 90, când coechipeirii săi au obţinut o lovitură liberă de la 28 de metri, aceştia l-au lăsat pe el să execute, iar Gheţe a executat foarte periculos, portarul advers a respins în lateral, dar pe fază Andrei Hosu a urmărit şi a înscris din unghi, aducând victoria echipei CAO.

"Am încheiat sezonul în Seria a 10-a a Ligii a III-a cu acest derby local, în care, zic eu, ambele echipe au procedat bine, trimiţând în teren mai mult jucătorii tineri. Cred că a fost un joc atractiv, spectaculos, cu nişte copii dornici de afirmare, iar, per ansamblu, o victorie meritată pentru noi. Am dorit să-i facem un cadou şi lui Vlad Gheţe, pentru că el a fost copilul de suflet al acestui club. A activat foarte mulţi ani la acest club. A fost un deliciu şi pentru spectatori, care l-au aplaudat la scenă deschisă, mai ales atunci când a fost anunţat CV-ul lui", a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei CAO, Florin Fărcaş.

De precizat faptul că Vlad Mircea Gheţe a debutat la echipa a doua a clubului FC Bihor, în Liga a III-a, apoi a mai jucat la Luceafărul Oradea, tot în Liga a III-a, la FC Paleu (Liga a IV-a), a trecut la CS Diosig, unde a devenit golgheter, cu 16 reuşite, în Liga a IV-a şi apoi la Crişul Sântandrei (Liga a IV-a).

Vlad Gheţe a fost însă şi component al lotului naţional de futsal, a participat la preliminariile Campionatului Mondial de futsal – 2012 şi, de asemenea, a fost campion european la minifotbal în Croaţia, în 2015.


CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 2-1(1-0)
Au marcat: P. Chiş Toie (min. 27 – penalty) şi A. Hosu (min. 90) / Sg. Ciocan (min. 48)
CAO: Barabaş (min. 82 V. Gheţe) – Săutiuţ, Urbanowski (min. 31 D. Pop), Oşvat, Berdea – M. Balint (min. 82 C. Roşu), P. Chiş Toie, R. Pop, Chindlea – D. Marina şi A. Hosu. Antrenor: Florin Fărcaş
Lotus: Beke (min. 79 Csapo) – P. Andraş, P. Tamas, A. Bala, A. Creţ (min. 66 D. Malinger) – S. Cucu – Şt. Meşter, P. Blăgea, G. Gitye (min. 60 L. Ţifra), Sg. Ciocan – Al. Jurcuţ (min. 46 D. Sala). Antrenor: Gheorghe Ghiţ
Au arbitrat: Adina Popa (Satu Mare) – Alin Revnic (Cluj Napoca) şi Bogdan Pojar (Cugir) 

Ultima etapă din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 2-1
Someşul Dej – Minaur Baia Mare 3-1


Primele două clasate s-au calificat pentru semifinalele barajului de promovare. Miercuri, 25 mai, de la ora 18, în prima manşă a acestora, CAO 1910 Oradea va juca acasă cu CS Hunodoara, în timp ce Minaur Baia Mare va evolua în deplasare pe terenul celor de la Metalurgistul Cugir.

În play-out, Luceafărul Oradea a evoluat sâmbătă în judeţul Maramureş, pe terenul celor de la Progresul Şomcuta Mare, unde s-a recunoscut învinsă cu scorul de 1-5.

În acest derby al codaşelor, maramureşenii au deschis scorul repede, în minutul 5, prin Cezar Bud. Acesta a fost însă şi scorul pauzei, dar în partea a doua, gazdele s-au dezlănţuit. Mark Parnău a înscris în minutul 55 pentru 2-0. Nu au trecut decât trei minute şi Erik Piroska a făcut 3-0 în minutul 58. Apoi, Cristian Raicu a urcat scorul la 4-0 în minutul 75. 

Golul de onoare al "luceferilor" a venit în minutul 87, când a redus din handicap Nicolae Goilean, dar în ultimul minut, Cezar Bud a înscris din nou pentru Progresul, stabilind scorul final, 5-1.


Etapa a 9-a din play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a:
Progresul Şomcuta Mare – Luceafărul Oradea 5-1
CSM Satu Mare – SCM Zalău 1-2
CFR Cluj II – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0

Ultima etapă din play-out se va desfăşura sâmbătă, 28 mai, când Luceafărul Oradea va juca acasă, de la ora 18, cu CFR Cluj II.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!