Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii lejere în derby-ul local cu CS Crişul, din prima dublă din 2022 care a contat pentru Superliga Naţională.

Prima confruntare dintre cele două formaţii orădene a avut loc vineri şi s-a încheiat cu scorul de 15-2 pentru CSM, pentru ca sâmbătă, în cea de-a doua confruntare, vicecampionii en-titre să se impună şi mai clar cu scorul de 19-2. Ambele meciuri au fost găzduite de bazinul Crişul.

Jocul de vineri a fost controlat cu autoritate de elevii antrenorului Dorin Costrăş, care au marcat primele șapte goluri. Mai mult decât atât, ei s-au desprins la un moment dat la o diferenţă de 14 goluri. Pe reprize s-a consemnat: 5-0, 3-1, 4-0 și 3-1.

Marcatorii învingătorilor au fost: Mateja Asanovic şi Kiril Rustamov cu câte 3 goluri, Viktor Kovats şi Istvan Szabo cu câte 2 goluri, Alex Popoviciu, Murat Shakenov, Darian Luncan, Cristi Dobre și Horațiu Ilisie cu câte 1 gol fiecare.

Sâmbătă, jucătorii de la CSM Oradea s-au impus şi mai clar, cu scorul de 19-2. Aceștia s-au desprins la 5-1 în primul sfert, după ce au înscris primele patru goluri. Sfertul secund a fost însă mai echilibrat, fiind câştigat de CSM doar cu 2-1.

După pauza mare însă, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu au defilat pur şi simplu, dominând cu autoritate disputa. CSM a înscris de 12 ori, iar Crişul niciodată. S-a terminat cu scorul de 19-2, iar vicecampionii au ajuns astfel la cea de-a 14 victorie din actuala ediţie de campionat, din 16 posibile.

În partida de sâmbătă, Kirill Rustamov, Cristi Dobre și Horațiu Ilisie au înscris de câte trei ori, Silvian Colodrovschi și Nichita Ilisie de câte două ori, iar Viktor Kovats, Istvan Szabo, Alex Popoviciu, Murat Shakenov, Ferenc Czenk şi Bogdan Remeș şi-au trecut în cont câte un gol fiecare.

În următoarele dispute, poloiştii de la CSM Oradea vor juca pe teren propriu cu Rapid şi Triumf, ambele din Bucureşti.