Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii categorice în primele jocuri oficiale pe care le-au susţinut în acest an. Vineri şi sâmbătă, vicecampionii au evoluat la Bucureşti, în bazinul celor de la Sportul Studenţesc şi Rapid, în două partide ce au contat pentru Superliga Naţională.

Mai întâi, vineri, în prima partidă oficială din 2024, CSM Oradea s-a impus la o diferenţă concludentă, cu scorul de 23-5 în faţa celor de la Sportul Studenţesc. Pe reprize s-a consemnat: 5-1, 3-1, 8-2 şi 7-1.

Meciul s-a desfăşurat la bazinul Rapid, iar orădenii au controlat jocul în întregime. Cei de la Sportul au reacţionat după prima reuşită şi au egalat la 1, dar a urmat un forcing al CSM-ului, care a trecut la conducere, s-a desprins pe tabela de marcaj şi în cele din urmă a obţinut o victorie categorică.

În acest prim meci, Filip Gardasevic a fost principalul marcator al orădenilor, cu 9 reuşite. Celelalte goluri ale trupei pregătite de Ciprian Cîmpianu le-au marcat: Petar Velkic şi Istvan Szabo – 4 goluri fiecare, Andrei Marinescu – 3, Darian Luncan, Tiberiu Negrean şi Bogdan Remeş – câte un gol.

Sâmbătă, în al doilea joc oficial al anului, CSM Oradea a evoluat tot în bazinul Rapid din Bucureşti, dar cu gazdele de la Rapid, echipă pe care, de asemenea, a întrecut-o destul de clar, cu scorul de 17-8. Şi acest meci a contat pentru Superliga Naţională Suzuki la polo apă, iar pe reprize s-a consemnat: 4-2, 5-3, 5-1 şi 3-2.

Elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor s-au desprins la 3-0 şi 4-1, dar Rapid a reacţionat bine şi a egalat la 4, respectiv la 5. Au urmat însă cinci goluri consecutive ale orădenilor, care i-au desprins decisiv. Diferenţa a crescut chiar şi la 11 goluri, dar cei de la Rapid au fost cei care au marcat ultimele două goluri ale meciului şi partida s-a încheiat cu scorul de 17-8.

Din nou, Filip Gardasevic a fost principalul marcator. De această dată a reuşit să înscrie de patru ori. Mihnea Gheorghe şi Istvan Szabo l-au secondat, cu câte trei reuşite, în timp ce Tiberiu Negrean şi Andrei Marinescu au marcat de câte două ori, iar Nichita Ilisie, Ferenc Czenk şi Bogdan Remeş şi-au trecut numele pe lista marcatorilor o singură dată.

În cele două jocuri, cu Sportul Studenţesc şi Rapid, de la Bucureşti, antrenorii echipei CSM Oradea nu s-au putut baza pe sportivii Radoslav Filipovic, David Belenyesi şi Levente Vancsik, aflaţi în programul echipelor naţionale ale Serbiei şi României ce urmează să participe la Campionatul Mondial de luna viitoare.

În prezent, în Superliga Naţională de polo, CSM Oradea are un bilanţ de 9 victorii şi o înfrângere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!