Poloiştii de la CSM Oradea şi-au continuat cursa fără greşeală din actuala ediţie de campionat a Superligii Naţionale, reuşind să câştige şi jocurile de acasă cu Sportul Studenţesc, din cadrul etapei a 6-a, penultima a turului de campionat.

Vineri, în prima dispută de la Bazinul Crişul, orădenii s-au impus cu scorul de 14-7, iar sâmbătă, în disputa a doua, cu 14-8.

Mateja Asanovic, 3 goluri

Mai întâi, în jocul de vineri, pe reprize s-a consemnat: 5-1, 1-1, 3-4 şi 5-1. Cei de la Sportul Studenţesc au marcat primul gol, după care vicecampionii de la CSM au replicat cu șase goluri consecutive, pentru ca oaspeții să revină și să se apropie la trei goluri, scor 9-6 înaintea ultimului sfert.

În ultimele opt minute, elevii antrenorilor Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au dominat jocul, reușind să înscrie de cinci ori în timp de Sportul a punctat o singură dată. Astfel, rezultatul final a consfiinţit o victorie la şapte goluri diferenţă a CSM-ului, cu 14-7.

Marcatorii echipei orădene în această partidă au fost: Mateja Asanovic cu 3 goluri, Nichita Ilisie, Murat Shakenov, Kirill Rustamov, Horațiu Ilisie și Ferenc Czenk – cu câte 2 goluri şi Viktor Kovats – cu 1 gol. De partea cealaltă, ex-orădeanul Alex Popovici a fost cel mai eficace, cu patru goluri.

Shakenov, cel mai eficace

Sâmbătă, în meciul al doilea, orădenii au marcat tot 14 goluri şi au primit cu unul mai mult decât în primul joc, 8. Pe reprize s-a consemnat: 3-2, 3-2, 4-1 şi 4-3.

După un start de partidă echilibrat, scorul la jumătatea disputei a fost 6-4. Apoi, CSM-ul a realizat un parțial de 5-0 prin care s-a desprins la șapte lungimi și nu a mai permis adversarului să revină, câştigând la o diferenţă de şase goluri, scor 14-8.

De această dată, cel mai eficace poloist al CSM-ului a fost Murat Shakenov, cu 4 goluri marcate. El a fost urmat de: Istvan Szabo – cu 3 goluri, Nichita Ilisie şi Kirill Rustamov – cu câte 2 goluri, Mateja Asanovic, Cristian Dobre şi Ferenc Czenk – cu câte 1 gol fiecare.

În urma acestor partide, CSM Oradea a ajuns la 12 victorii din tot atâtea posibile în actuala ediţie ce campionat a Superligii Naționale.

În ultima etapă din tur, elevii antrenorului Dorin Costrăş va susţine la Bucureşti, dubla cu CSA Steaua, în derby-ul campionatului. Meciurile vor avea loc pe 25 și 26 noiembrie.