Aşa cum era de aşteptat, derby-ul municipiului Oradea la polo, desfăşurat miercuri şi joi, la Bazinul "Ioan Alexandrescu", a fost câştigat clar de vicecampioana CSM Oradea, care s-a impus fără probleme, cu scoruri categorice, în faţa tinerilor de la CS Crişul.

Mai întâi, miercuri seara, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu şi-au adjudecat partida cu scorul de 18-5, după ce au controlat ostilităţile. Totuşi, este de apreciat că şi cei de la Crişul au oferit o replică foarte bună, cu precădere în prima jumătate a confruntării.

CSM a câştigat primul sfert, cu scorul de 3-1, pentru ca în cel de-al doilea se se impună cu 4-2, fapt care a făcut ca la jumătatea partidei scorul să fie 7-3. După pauza mare, vicecampionii s-au dezlănţuit, în sfertul al treilea înscriind de şase ori, fără să primească vreun gol. S-a ajuns astfel la 13-3. Ultima secvenţă a adus alte cinci goluri ale CSM-ului, dar şi două pentru Crişul. Rezultatul final a fost 18-5.

Marcatorii echpei considerată gazdă în această etapă, CSM Oradea, au fost: Yusuke Inaba cu 4 reuşite, Nichita Ilisie şi Levente Vancsik cu câte 3 goluri, Roland Szabo şi Robert Gergelyfi – autori a 2 goluri, Alex Popoviciu, Viktor Kovats, Grummy Guimaraes şi Ferenc Czenk – cu câte un gol fiecare.

Apoi, joi seara, în cel de-al doilea meci dintre cele două formaţii orădene, care a contat pentru etapa a 11-a din sezonul regulat al Superligii Naţionale, CSM s-a impus la o diferenţă de zece goluri, cu scorul de 17-7.

Şi de această dată, formaţia antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a controlat situaţia pe tabela de marcaj, CSM-ul adjudecându-şi toate cele patru sferturi, cu 4-1, 4-3, 6-2 şi 3-1.

De această dată, Maximilian Costa şi Yusuke Inaba au avut câte trei reuşite fiecare, Levente Vancsik, Ramiro Georgescu, Grummy Guimaraes şi Nichita Ilisie au punctat de câte două ori, iar Cristi Dobre, Alex Popoviciu, respectiv Ferenc Czenk au marcat câte un gol pentru CSM Oradea.

După ce aceste dispute, vicecampionii au ajuns la un bilanţ de 17 victorii şi 3 înfrângeri, situându-se în continuare pe locul al II-lea în ierarhia la zi a Superligii.

În următoarea etapă, poloiştii de la CSM Oradea vor evolua la Bucureşti, în perioada 15-17 februarie, în compania celor de la Dinamo.