Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut victorii pe linie în cele patru jocuri pe care le-au susţinut la primul turneu preliminar al Superligii Naţionale, ediţia 2019-2020, turneu care s-a desfăşurat în perioada 18-20 octombrie la Braşov.

În prima zi, elevii antrenorului Dorin Costrăş au dat peste bucureştenii de la Dinamo, pe care i-au învins destul de clar, cu scorul de 13-6. Apoi, sâmbătă au susţinut două meciuri, cu Politehnica Cluj şi gazdele de la CSM Corona.

În reuniunea de dimineaţă a zilei a doua, CSM a surclasat formaţia clujeană, pe care a învins-o cu scorul de 24-3.

Mult mai echilibrat, meciul de sâmbătă seara cu CSM Corona Braşov a adus totuşi o nouă victorie pentru vicecampioni, care s-au impus cu 9-7, după ce, pe sferturi, s-a consemnat: 0-1, 5-1, 2-3 şi 2-2. Au marcat în acest joc pentru bihoreni: Vl. Georgescu şi Y. Inaba – câte 3 goluri, R. Szabó, R. Georgescu şi A. Popoviciu – câte 1 gol.

În fine, duminică, în ultima partidă a turneului, CSM Oradea a învins categoric AMEFA Arad, la o diferenţă de 12 goluri, cu scorul de 18-6. Pe sferturi s-a înregistrat de această dată: 5-1, 5-2, 4-1 şi 4-2. Au marcat: Colodrovschi – 5 goluri, Vl. Georgescu şi Inaba – câte 3 goluri, Ilisie, E. Ionescu şi Czenk – câte 2 goluri şi B. Remeş – 1 gol.

După acest prim turneu, CSM Oradea are, astfel, patru victorii din tot atâtea posibile şi se situează în poziţie favorabilă pentru a accede în principala grupă valorică a sezonului regulat. Orădenii sunt la egalitate cu Steaua, în fruntea clasamentului, cu câte 12 puncte.

Cel de-al doilea turneu preliminar se va desfăşura la Focşani, în perioada 24-27 octombrie. CSM Oradea va întâlni Rapid, Steaua şi Sportul Studenţesc.